۱۷ مرداد ۱۳۸۸، ۱۵:۰۸

پاسندی:

رودخانه های گلستان مملو از آلاینده های صنعتی است

رودخانه های گلستان مملو از آلاینده های صنعتی است

گرگان - خبرگزاری مهر: مدیرکل شیلات گلستان گفت: رودخانه های استان مملو از گل و لای و آلاینده های صنعتی شده که این وضعیت نگران کننده است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، علی اکبر پاسندی ظهر شنبه در حاشیه بازدید از مرکز تکثیر ماهیان خاویاری شهید مرجانی به خبرنگاران در گرگان افزود: رشد جمعیت، ایجاد سدها در مسیر رودخانه ها و استفاده از سموم و مکانیزاسیون بخش کشاورزی مشکلاتی را برای ماهیان ایجاد کرده است و این مسئله موجب شده میزان صید انواع ماهیان در دریا کاهش یابد.

وی اظهار داشت: حضور افراد غیر مسئول و نبود قوانین و مقررات و یک چارچوب مشخص که وظیفه ها را تعریف کند تا جایگاه هر یک از دستگاه های اجرایی تعیین شود از جمله مشکلات است.

وی خاطرنشان کرد: برخی از دستگاه های اجرایی نیز نتوانستند به وظایف قانونی خود در این زمینه عمل کنند و شیلات نیز با شناخت این نواقص، احداث مراکز تکثیر و پرورش ماهیان را در دستور کار قرار داده و در حال تکثیر مصنوعی انواع ماهیان خاویاری و استخوانی است.

مدیرکل شیلات استان گلستان بیان داشت: استانهای شمالی مسئول بخش تکثیر و بازسازی ذخایر در استانها شدند و دریای خزر، مدیون کارشناسان مراکز بازسازی ذخایر است و این افراد، جهادگران خاموش هستند.

پاسندی با اشاره به اینکه همه فعالیتهای شیلات به نوعی تحت شعاع قرار گرفته است، گفت: مولد اگر از دریا کمتر صید و به مراکز تکثیر منتقل شود، رهاسازی و در نتیجه تولید کم می شود، گرچه فعالیتهای خوبی در دست اقدام است.

مدیرکل شیلات استان گفت: در حال حاضر، دو مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در این استان فعال است و این دو مرکز شامل مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی و مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری گرگان (سد وشمگیر) است.

وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل، اهمیت فعالیت مستمر مراکز تکثیر و بازسازی ذخایر جهت حفظ و احیا نسل ماهیان خاویاری  بیش از پیش فراهم شده است.

وی عنوان کرد: در سالهای اخیر به واسطه ایجاد سد بر روی رودخانه های مهم حوضه دریای خزر و تخریب محلهای تخم ریزی طبیعی آنها، گونه هایی از ماهیان خاویاری در معرض خطر انقراض قرار گرفته اند.

به گفته پاسندی، هدف از احداث مرکز ماهیان خاویاری شهید مرجانی، تکثیر و پرورش کپور ماهیان بوده است اما در سال 1368 به دلیل کاهش روند صید ماهیان خاویاری و اهمیت بازسازی ذخایر این ماهیان با تغییر کاربری استخرها و تامین تجهیزات لازم، جهت تکثیر و پرورش پنج گونه از این ماهیان با ارزش  اختصاص یافت.  

وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی این مجموعه، تکثیر مصنوعی مولدین ماهیان خاویاری دریای خزر و پرورش بچه ماهیان آنها برای رها سازی در دریا به منظور حفظ و بازسازی ذخایر است.

دریای خزر با مساحت حدود 378 هزار و 400 کیلومتر مربع به همراه رودخانه های منتهی به آن زیستگاه شش گونه از 27 گونه ماهیان خاویاری موجود در دنیا بوده و بیش از 90 درصد خاویار موجود درجهان از طریق این دریا تامین می شود.

کد خبر 925751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha