به گزارش خبرنگار مهر، چالش معاونت پرورشی و تربیت بدنی در آموزش و پرورش به حدی عمیق است که علیرضا علی احمدی در افتتاحیه بیست و ششمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش که همزمان با روز تنفیذ ریاست جمهوری دوره دهم برگزار شد بیش از یکساعت به سخنرانی درباره معاونت پرورشی و راهکارهای احیای آن پرداخت.
این سخنرانی طولانی در حالی ارائه شد که کمتر از دو هفته به رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزرا باقیمانده بود و در این جلسه نیز برخی از نمایندگان مجلس از کمیسیون آموزش و تحقیقات حضور داشتند. نمایندگانی که بارها قصد استیضاح وزیر آموزش و پرورش را به دلیل عدم احیای درست معاونت پرورشی و تربیت بدنی طی این چهار سال دنبال می کردند و حالا نیز در آستانه رای اعتماد به وزرای دولت دهم این فرصت را یافته اند.
عدم اختصاص بودجه کافی به این بخش، عدم تدوین برنامه منظم و دقیق برای فعالیتهای این معاونت، کمبود نیروی انسانی شدید در مدارس، مهمترین چالشهای معاونت پرورشی آموزش و پرورش است. |
عدم اختصاص بودجه کافی به این بخش، عدم تدوین برنامه منظم و دقیق برای فعالیتهای این معاونت، کمبود نیروی انسانی شدید در مدارس، تغییر پی در پی معاونتهای آن در طول چهارسال گذشته که هر یک به یکسال ختم می شد و در نهایت بی توجهی شدید به این حوزه که با تاکید مقام معظم رهبری احیا شده، همگی موجب شد که این معاونت در طول چهارسال گذشته هیچ عملکرد مناسبی نداشته باشد.
این در حالی است که
آیا هدف از احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی که بیش از 10 سال ملغی بود برگزاری برنامه های تکراری و کهنه آن سالهاست که می شد با همان سازمان دانش آموزی و انجمنهای دانش آموزی آن را دنبال کرد و آیا اصلا برای دنبال کردن این برنامه ها نیاز به احیای این معاونت که قطعا هزینه های گسترده ای نیز به آموزش و پرورش تحمیل می کنند، بود؟ |
عقاید جدید علی احمدی درباره احیای معاونت پرورشی
اما این تنها مسئله احیای معاونت پرورشی نیست. وزیر آموزش و پرورش در اجلاس روسای آموزش و پرورش طی اظهار نظر جدیدی هدف از احیای این معاونت را به کلی تغییر داد و جهت حرکت آن را پس از چهار سال دگرگون کرد.
علی احمدی در پایان این سخنرانی در جمع خبرنگاران گفت: برای اینکه فعالیتهای پرورشی ما اثر بخش تر از اکنون باشد باید همه مولفه های آموزشی و پرورشیمان با نگاه فرهنگی باز طراحی شود. اما علی احمدی به این سئوال پاسخ نداد که چرا پس از این مدت به فکر باز طراحی افتاده است.
وزیر آموزش و پرورش احیای معاونت پرورشی را شامل حوزه های ارزشیابی دانش آموزان، تربیت معلمان، ساخت مدرسه و فضای کلاس، تغییر کتب درسی، تغییر روشهای تدریس و تغییر ضوابط و مقررات دانش آموزی و...دانست.
نیازی به استخدام مربی پرورشی و تربیت بدنی نیست و همه معلمان باید در تربیت دانش آموز نقش داشته باشند.چه اشکالی دارد که معلم ریاضی هم دانش آموزان را تربیت کند یا معلمان دیگر نیز در شکوفایی استعداد دانش آموزان نقش داشته باشند |
وزیر آموزش و پرورش |
علی احمدی افزود: معلمان باید در تمام ساحتهای وجودی دانش آموز ایفای نقش کنند و معلمان پرورشی با استفاده از امکاناتی که خارج از مدرسه دارند همچون اردوگاهها، پژوهشسراهای دانش آموزی، دارالقرآنها، کانونهای پرورشی و فکری، مساجد و کتابخانه ها و... استعدادهای برتر دانش آموزان را به ثمر بنشانند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اینها گوشه هایی از راهها و نگاههایی است که برای احیای معاونت پرورشی باید بیش از گذشته دنبال کنیم. علی احمدی درباره وظیفه مربیان پرورشی نیز گفت: مربیان پرورشی می توانند از وقت آزاد معلمان استفاده کنند و استعدادهای برتر فردی را شکوفا کنند.
آیا در فرصت کوتاه معلمان دیگر می توان استعدادهای برتر را شکوفا کرد و عدم تخصیص فرصت جداگانه به مربیان پرورشی و تربیت بدنی بی توجهی به این بخش نیست؟ وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سئوال که چه زمانی این ایده آلها در آموزش و پرورش روی می دهد، گفت: اول باید فرهنگ سازی کنیم و نگاهها تغییر کند. آموزش و پرورش تنها آموزش و پرورش نیست و مفاهیم والای دیگری را هم در بردارد. ما باید مسئولیت پذیری، بصیرت، آداب زندگی، اراده پروری، تربیت بدنی، بهداشت، خلاقیت و فن آوری، نوآوری کارآفرینی و مهارت آموزی را در نظام تعلیم و تربیت چه در آموزش و پرورش چه در دانشگاه جاری کنیم و اگر این فرهنگ سازی نشود با یک گل بهار نمی شود.علی احمدی تاکید کرد: این شدنی است اما بتدریج و قدم به قدم!
نظر شما