رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر پرورش توام ماهی و برنج در شالیزارها را از روشهای ترکیبی دانست و افزود: پرورش همزمان ماهی و برنج از مصرف کود و سم در شالیزارها جلوگیری می شود.
وی عنوان کرد: از آنجایی که ماهیها از لارو حشرات و کرم ساقه خوار برنج تغذیه می کنند برنج تولیدی این شالیزارها برنجی ارگانیک و سالم خواهد بود.
روحی ادامه داد: استفاده دو منظوره از شالیزارها، صرفه جویی در مصرف آب، حذف یک مرحله وجین شالیزارها وکم کردن هزینه ها، افزایش درآمد کشاورزان، تولید همزمان دو محصول کشاورزی و خروج از تک محصولی بودن کشاورزی در گیلان از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.
وی همچنین کشت و پرورش توام "برنج و اردک" در شالیزاررا گامی جدید به سوی کاهش مصرف مواد شیمیایی و افزایش درآمد برنجکاران شمالی دانست و افزود: اردک همزیستی مشترکی با برنج دارد و می تواند در کنترل علفهای هرز و نیز آزولا اثرات مفیدی داشته باشد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان از آزولا به عنوان یک گیاه ناخواسته در شالیزارها یاد کرد و بیان داشت: اردک توانایی کنترل آزولا را دارد و تحریک دایمی اردک به گیاه برنج باعث می شود که ریشه دوانی در گیاه بیشتر شود و مواد غذایی بیشتری را جذب کنند.
وی ادامه داد:علاوه بر این اردکهای رها سازی شده قادر خواهند بود به میزان یک تا یک و نیم تن کود دامی تولید و به خاک اضافه کند.
نظر شما