سرپرست مجتمع قضايي اطفال در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود: : نوجواناني كه از مزاياي زندگي خانوادگي مطلوبي برخوردار بوده و به طور اتفاقي مرتكب جرم شده اند ، همنشين شدن آنان با افراد بزه كار مطمئنا عامل بد آموزي آنها خواهد بود معمولا در چنين مواردي دادگاه براي اين اشخاص جريمه هاي نقدي يا مجازاتهاي جايگزين حبس در نظر مي گيرد تا از روانه شدن آنها به كانون جلوگيري شود.
ربابه قادري در ادامه افزود : نقش كانون اصلاح و تربيت با توجه به شرايطي كه شخص درآن رشد كرده متفاوت است، به گونه اي كه براي نوجواناني كه زندگي بي بند و باري را گذرانده و گذشته نابساماني داشته است نقش تربيتي كانون اصلاح و تربيت انكار ناپذير است .
وي گفت : زندگي در كانون اصلاح و تربيت باعث مي شود تا جوان در چهار چوب يك زندگي منظم قرار گيرد و در نتيجه به زندگي منظم و صحيح عادت مي كنند و مزاياي رفتار صحيح را مي بيند.
وي تصريح كرد : كودكي كه سوابق مجرمانه زيادي داشته باشد و به نظر برسد كه اصلاح پذير نيست محيط كانون اصلاح و تربيت مي تواند تا حد بسياري براي او مناسب باشد اما اين محيط براي كودكي كه در شرايط مناسبي بزرگ شده نمي تواند محيط مناسبي باشد .
سرپرست مجتمع قضايي اطفال در خصوص مجازات جايگزين حبس گفت : در مورد اطفال اعمال اين مجازاتها معنايي ندارد به دليل اينكه اطفال فاقد مسئوليت كيفري هستند ولي در مورد نوجوانان بسياري از قضات دادگاههاي ويژه اطفال و نوجوانان عقيده دارند كه مجازاتهاي جايگزين حبس براي آنها مناسب تر است و در نتيجه اعمال اين مجازاتهاست كه نوجوان ضمن پذيرفتن اينكه كار زشتي انجام داده تربيت مي شود و راه صحيح زندگي را در پيش مي گيرد.
نظر شما