مهدی دهقاننیری مدیرکل اداره نغمات آئینی سازمان صداوسیما و مدیر رادیو نوا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نامگذاری روز جهانی اذان گفت: بهترین روز برای نامگذاری روز جهانی اذان روز فتح مکه و اذان گفتن بلال حبشی بر بالای بام کعبه به دستور پیامبر (ص) است.
وی افزود: از آنجا که در روایات مختلف دو تاریخ دوم و دهم ماه مبارک رمضان به عنوان روز فتح مکه ذکر شده اند و با توجه به اینکه قرار است این نامگذاری جهانی شود، در نتیجه باید تاریخی تعیین شود که مورد قبول علمای مسلمان سراسر جهان اسلام باشد.
دهقاننیری اظهار داشت: این تاریخ هنوز قطعیت نیافته، عده ای می گویند که دوم رمضان تاریخ حرکت مسلمانان به سوی مکه بوده و فتح مکه روز دهم صورت گرفته است. این مسئله در تقویم ما مشخص نشده، اما در کتابهای تاریخی این موضوع وجود دارد.
مدیر رادیو نوا یادآور شد: نامگذاری روز اذان، پیرو تحقیق و پیگیری از مراجع و علما و کارشناسان تاریخ اسلام قعطی شده و پس از آن پرونده نامگذاری جهانی آن پیگیری می شود.
در برخی از روایات آمده است: روز دهم ماه رمضان سال هشتم هجرت، حضرت محمد(ص) فرمان حرکت به سوی مکه را صادر کردند. در وقت نماز ظهر، پیامبر خدا، بلال حبشی را مأمور کرد تا اذان نماز را بر فراز خانه کعبه بگوید و نداى توحید را از فراز خانه خدا به گوش مردم مکه برساند.
طی روزهای گذشته برخی رسانه ها تاریخ فتح مکه و روز جهانی اذان را دهم ماه مبارک رمضان اعلام کرده اند که براساس اظهارات مدیر رادیو نوا این تاریخ قطعیت ندارد و تنها علما و کارشناسان تاریخ اسلام می توانند تاریخ فتح مکه را تعیین کنند. تا دستیابی به این قطعیت "روز اذان" تاریخ دقیقی ندارد.
نظر شما