۲۲ مرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۴۷

آگاهی از مضرات مواد مخدر باعث کاهش 50 درصدی مصرف می شود

آگاهی از مضرات مواد مخدر باعث کاهش 50 درصدی مصرف می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: کارشناس اعتیاد بهزیستی خراسان رضوی گفت: داشتن اطلاعات صحیح در مورد مضرات مصرف مواد به میزان 50 درصد امکان تجربه اولیه مصرف مواد را کاهش می‌دهد.

دکتر غلامحسین حقدادی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: اعتیاد موضوعی روانشناختی، زیستی اجتماعی و فرهنگی است.

کارشناس دفتر اعتیاد سازمان بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه اعتیاد مادران در دوران جنینی لطمه سنگینی بر جنین می‌زند گفت: عادات اولیه شالوده شخصیت انسان در سال‌های سه تا تا پنج سالگی بنا می‌شود و اگر بخواهیم عادات کودکان ما به درستی پایه‌ریزی شود، باید از این سال‌ها شروع کنیم.

وی تصریح کرد: در این زمان است که اعتماد به نفس کودک رشد می‌کند و از طریق رشد اعتماد به نفس پایه‌های جرات مندی و ابراز وجود ریخته می‌شود.

روانپزشک و کارشناس دفتر اعتیاد سازمان بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: در دوره حدود پنج تا هشت سالگی کودکان قدرت دیدن و برانداز کردن سیگاری‌ها و معتادان را دارند، بد نیست راجع به عوارض سیگار و مواد با آنان صحبت کنیم اما به جای صحبت کردن راجع به عوارض طولانی مواد که برای کودکان قابل فهم نیست باید عوارض زودرس و قابل لمس مثل بد بو شدن دهان، آلوده شدن لباس و مریض شدن را برای آنان مطرح کرد.

وی گفت: توضیح دادن دلیل غیر قانونی بودن مواد و ممنوع بودن مواد مخدر برای کودکان باعث می‎شود آن‌ها قانونمندی را به خوبی درک کرده و قضاوت‌های اخلاقی را تمرین کنند.

حقدادی با بیان اینکه در سن 8 تا 11 سال به تدریج دوستان هم سن و سال جایگاه مهمتری پیدا می‌کنند و مخالفت کودکان با نظرات بزرگترها شروع می‌شود، افزود: در این دوره همراه با مخالفت‌ها نظرات بزرگترها در ذهن می‌ماند.

وی افزود: در سن 11 - 8 سالگی احتمال این که با کنجکاوی و پیشنهاد دوستان مواجه شوند وجود دارد مثلا ممکن است به آن‌ها پیشنهاد استفاده از سیگار شود که باید با کودکان صحبت کرد و به آن‌ها آموخت که چه جواب‌ها یا بهانه‌هایی را برای پاسخ منفی دادن به پیشنهاد سیگار ابراز نمایند.

روانپزشک و کارشناس دفتر اعتیاد سازمان بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: شناخت والدین از دوستان فرزندان اهمیت اساسی در پیشگیری همه جانبه دارد.

وی با بیان اینکه بیشترین خطر در شروع اعتیاد در سنین 11 تا 14 سال پیش می‌آید، افزود: بیشترین کنجاوی‌ها و بیشترین فشار همسالان برای تجربه مواد در این سال‌ها بروز می‌کند لذا باید به کودکان کمک کرد انتخاب درستی در مواجهه با پیشنهادات مختلف دوستان داشته باشند.

حقدادی گفت: گفت و شنود راجع به مواد مخدر از موارد عادی و روزمره نوجوانان در سنین 14 تا 18 سال است و بیشترین مصرف تفننی اولیه نیز در این سن می افتد.

وی در پایان بر نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد جوانان به مواد مخدر تاکید کرد.

کد خبر 928469

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha