۱۶ تیر ۱۳۸۳، ۱۵:۳۵

دانشجويان و انگيزه هاي تحصيلي (1)

تبعيض هاي اجتماعي انگيزه دانشجويان پسر را براي تحصيل كم كرده است

عضو هيئت علمي دانشگاه تبريز گفت: در جامعه نوعي تبعيض منفي براي پسران وجود دارد كه به كاهش انگيزه آنها در علاقه به تحصيل در دانشگاه مي انجامد.

دكتر محمد حسين سرورالدين عضو هيئت علمي مهندسي شيمي دانشگاه تبريز در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" گقت: در دانشگاه هاي ما، دختران چه از نظر كمي و چه از نظر كيفي از پسران رشد بهتري داشته اند. البته رشد دختران از نظر كمي و كيفي دليل بهتر بودن و بيشتر بودن استعداد دختران نسبت به پسران نيست. اما دخترها در جامعه امروزي از شرايط مساعدتري نسبت به پسران برخوردار هستند. به عنوان مثال ، سدي مثل سربازي ، جلوي ورود بسياري از پسراني را كه استعداد و توانايي تحصيلات عالي در دانشگاه دارند، مي گيرد.

استاد دانشگاه تبريز در ادامه افزود: در دانشگاه ها نيز از لحاظ آموزشي وضعيت تحصيلي دختران بهتر از پسران است. پسر درسخوان هم داريم ولي شمار دختران علاقه مند به تحصيل بيش از پسران است. عوامل اجتماعي موجود در جامعه كنوني ايران سبب اين بي انگيزگي در دانشجويان پسر شده است. دانشجويان پسر از آنجا كه مي دانند بايد هدايت خانواده اي را در آينده بر عهده بگيرند، و از آينده كاري و شغلي خود نگرانند، در طول دوران تحصيل خود در دانشگاه به دنبال كار مي روند و كمتر به درس علاقه نشان مي دهند. نگراني بين دانشجويان پسر زياد است و اميد به زندگي مناسب و در خور در آنها كاهش يافته است، پس توجه كافي به درس خواندن در دانشگاه نشان نمي دهند.

دكتر محمدحسين سرور الدين در پايان تصريح كرد: بايد با برطرف كردن مشكلات موجود در جامعه و دادن امتيازات مناسب براي دانشجويان بالاخص پسران شرايط بوجود آمده را از بين برد. تا زماني كه انگيزه به تحصيل و آموزش در دانشگاه هاي ما پايين باشد، نمي توان توقعي براي پيشرفت در زمينه اقتصاد و فرهنگ كشور داشت.

کد خبر 92858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha