به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد باقرزاده شامگاه چهارشنبه در سی و یکمین سمینار سالانه مدیران کارخانههای قند و شکر ایران که در تالار گردهمایی شکر مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران برگزار شد، افزود: کاهش تولید صنعت قند کشور قطعا در قیمت سایر علوفهها و نهایتا افزایش قیمت گوشت و فرآوردههای دامی تاثیر بسزایی را گذاشته است.
مدیرعامل مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران با اشاره به اینکه میزان چغندر تحویلی در سال ٨٧ بالغ بر یک میلیون و ٧١٣ هزار و ٦٥٦ تن بوده که نسبت به سال ٨٦ بالغ بر ٦٠ درصد کاهش داشته است، اظهار داشت: قند و شکر تولیدی در بخش چغندر در سال ٨٧ بالغ بر ٢٣٥ هزار و ٣٣٤ تن بود که در مقایسه با سال ٨٦ با ٦٢٣ هزار و ٨١٤ تن تولید، نشان دهنده ٦٢ درصدی کاهش میباشد.
باقرزاده افزود: ضریب استحصال کارخانههای چغندر در سال ٨٧ به عدد 80.14 درصد رسید که این میزان نسبت به سال ٨٦ با رشد مختصری همراه بود که البته این میران ضریب استحصال در ادوار گذشته بی سابقه بوده است.
وی گفت: مجموع تولیدات انواع کالا در کارخانههای چغندری متشکل از چغندر، قند و شکر، تفاله خشک و تر، ملاس و برگ چغندر در سال ٨٥ بالغ بر ١٢ میلیون و ٦٩٩ هزار تن بود که این میزان در سال ٨٧ به سه میلیون و ١٩٧ هزار تن کاهش یافته است یعنی به عبارتی بیش از ٩ میلیون و٥٠٠ هزار تن از تولیدات این بخش کاسته شده است.
مدیرعامل مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران با بیان اینکه در بخش نیشکری میزان نیشکر تولیدی در سال گذشته بالغ بر سه میلیون و ٨٢٢ هزار و ٦٨٠ تن بود که که نسبت به سال ٨٦ حدود ٢٥ درصد کاهش را نشان میدهد، ادامه داد: شکر تولیدی، در بخش نیشکری در سال ٨٧ به رقم ٣١٩ هزار و ٤٧٩ تن رسیده که این میزان نسبت به سال ٨٦ بیش از ٢٨ درصد کاهش داشته است.
باقرزاده گفت: مجموع تولیدات انواع کالا در بخش نیشکر متشکل از نیشکر، شکر، ملاس و باگاس در سال ٨٥ بالغ بر هفت میلیون و ٤٣١ هزار تن بوده که متاسفانه این میزان در سال ٨٦ به رقم چهار میلیون و ٤٠٠ هزار تن تقلیل یافته و به عبارتی بیش از سه میلیون تن از تولیدات این بخش کاهش یافته است.
مدیرعامل مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران اظهار داشت: در مجموع آمارها نشان میدهد مجموع تولیدات صنعت قند کشور که متشکل از چغندر، نیشکر، تفاله خشک و تر، برگ چغندر، ملاس و باگاس است در سال ٨٥ بالغ بر ٢٠ میلیون و ١٣٠ هزار تن بود که این میزان با بیش از ١٢ میلیون و ٥٠٠ هزار تن کاهش به رقم هفت میلیون و ٦٠٠ هزار تن در سال ٨٧ کاهش یافته است.
وی افزود: میزان واردات شکر در سال ٨٧ بالغ بر یک میلیون و ١٠١ هزار تن و در چهار ماهه منتهی به تیرماه ٨٨ بالغ بر ٣٤٨ هزار تن بوده است که با این میزان واردات، جمع شکر وارده به کشور در سال ٨٥ تا پایان تیرماه ٨٨ به پنج میلیون و ١٠٠ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ٨٣٧ میلیون و ٩٥٣ هزار و ٣٣٣ دلار بالغ شده است.
نظر شما