۲۲ مرداد ۱۳۸۸، ۱۳:۱۷

1800 کتابخانه عمومی در سطح کشور فعال است

1800 کتابخانه عمومی در سطح کشور فعال است

بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیر کل امور استان‌ها و انجمن‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: در سطح کشور یک هزار و 800 کتابخانه عمومی فعال است.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محسن خوانساری ظهر پنج شنبه در جریان بازدید از کتابخانه عمومی سربیشه اظهار داشت: در قبل از انقلاب فقط 550 کتابخانه در سطح کشور فعال بوده است.

وی افزود: نهاد کتابخانه‌ های عمومی کشور نهادی نو پا است که در سال 83 تأسیس شده است و تاکنون کارهای خوبی انجام داده است و در چشم ‌انداز در بحث کتاب و کتابخوانی باید بتوانیم چهار شاخص بزرگ که در دنیا از آن به عنوان توسعه نام برده ‌اند را محقق کنیم.

مدیرکل امور استان‌ها و انجمن‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: این شاخص‌ها شامل ساخت کتابخانه، تعداد عضو کتابخانه، امانت و منابع کتاب‌ها است و ما از لحاظ تعداد عضو در کتابخانه در دنیا در رده 46 قرار داریم.

خوانساری گفت: در سطح کشور بیش از یک ‌هزار انجمن کتابخانه عمومی داریم که در مراکز استان‌ها 30 انجمن و در شهرستان‌های کشور 332 انجمن فعال هستند.

وی اضافه کرد: نهاد کتابخانه‌ های عمومی کشور تنها نهادی است که حجم اعضای انجمن‌های آن بالای هفت هزار نفر در سطح ایران است که این اهمیت بحث مطالعه را می ‌رساند.

مدیر کل امور استان‌ها و انجمن‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: دغدغه ما افزایش ساعات مطالعه، بازگشت به مطالعه به عنوان فرهنگ اصیل ایرانی است چرا که در فرهنگ ما قبل از دانشگاه‌ها کتابخانه‌ها بودند و در همه ابعاد مسائل فرهنگی ما را نشانه رفته بودند.

خوانساری تأکید کرد: ما باید از این به بعد کتابخانه ‌هایی را بسازیم که از لحاظ فضای فیزیکی محیط جالبی باشد و همچنین زمینه مطالعه مردم را آماده کنیم.

وی آمار مطالعه در ایران را اوایل انقلاب 2.5 دقیقه در روز اعلام کرد و گفت: در سال گذشته 18.5 دقیقه در روز افزایش یافته است و طی تحقیق و پ‍‍‍‍زوهشی که به صورت علمی انجام شد هم‌اکنون 76 دقیقه در روز آمار مطاله در ایران است و این رشد بسیار خوبی بوده است.

مدیر کل امور استان‌ها و انجمن‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: پیش ‌بینی می‌ شود در سال آینده 40 کتابخانه توسط خیران در کشور احداث شود.

فرماندار سربیشه نیز گفت: سربیشه یک شهرستان مرزی است و در معرض تهاجم فرهنگی قرار دارد لذا باید کار فرهنگی زیادی انجام شود.

سیدعلیرضا حسینی با بیان اینکه کتابخانه ‌ها یک پایگاه مهم فرهنگی محسوب می ‌شوند که باید تقویت شوند تا از تهاجم فرهنگی دشمن جلوگیری شود، اظهار داشت: باید نرخ رشد کتابخوانی را افزایش داد چرا که مردم علاقمند هستند.

وی افزود: عدم تجهیزات کامل و کتب لازم در کتابخانه استاد فرزین سربیشه و همچنین نبود کتابخانه عمومی در شهر مود و روستای مرزی درح از جمله مشکلات این شهرستان در بحث کتابخانه ‌ها است.

کد خبر 928978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha