۲۳ مرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۰۰

گزارش خبری مهر/

مهرماه سال جاری آب در زاینده رود جاری می‌شود

مهرماه سال جاری آب در زاینده رود جاری می‌شود

اصفهان - خبرگزاری مهر:‌ استاندار اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان اصفهان تا کنون چند دوره دچار خشکسالی شده که در نهایت این خشکسالی، خشکیدن زاینده رود را به همراه داشته گفت: از مهرماه‌سال جاری آب در زاینده رود جاری خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، سید مرتضی بختیاری شامگاه پنج‌شنبه در نشستی خبری در خصوص مسائل آب اصفهان اظهار داشت: در این راستا تا کنون ده‌ها کارگروه تخصصی تشکیل شده که در این جلسات تصمیمات موثری اتخاذ و نتیجه آن نیز این است که با وجود خشک‌سالی برای فصل پاییز آب برای کشت پاییزه به کشاورزان شرق اصفهان اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: رسانه‌ها نباید با ایجاد موجی در جامعه که سبب ایجاد کدورت و آزردگی شود اقدام نمایند، چرا که ایجاد موج توسط رسانه‌ها در نهایت تشویش اذهان عمومی را به همراه خواه داشت،‌که این امر نیز برای جامعه تبعات مناسبی ندارد.

بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه نباید فراموش کرد که یکی از رسالت‌های اصلی رسانه انعکاس اخبار است؟، تصریح کرد: گله ما از کسانی است که این اخبار و گزارش‌ها را به خبرنگاران ارائه می‌دهند و باید برای اظهار نظر کردن در عرصه‌های مختلف ابتدا حرف‌ها را سنجید و بعد آنها را برای انعکاس به جامعه مطرح کرد.

وزارت کشور ممنوعیت ساخت و ساز در حدود مرزی چهارمحال و بختیاری و اصفهان را صادر کرده است

مرتضی بختیاری

استاندار اصفهان با اشاره به بروز مسائلی در خصوص حدود مرزی اصفهان و چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با دستور وزیر کشور هر گونه تغییر در حدود استان تا انجام مطالعات کارشناسان وزارت کشور متوقف شده است
.

وی تصریح کرد:‌گره خوردن برخی از مسائل با مقوله آب سبب شده تا نامه ای مشترک توسط استانداری های دو استان و وزیر نیرو برای رفع مشکلات موجود نوشته شود.

استاندار اصفهان همچنین در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه دولت در راستای رفع مشکلات کشاورزان تا کنون گام‌های موثری برداشته افزود: ‌دولت دهم نیز این امر را در سرلوحه کاری خود قرار داده چنانچه در دو نشستی که رئیس جمهور اخیرا با استانداران در مشهد داشت برای برنامه پنج‌ساله پنجم، اعتقاد دارد که باید مشکل کشاورزان را مرتفع کرد چرا که رسیدگی به این امر خودکفایی کشور را به دنبال خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه به شدت به دنبال تحقق و راه اندازی تونل سوم کوهرنگ است، تصریح کرد: با تحقق این امر 150 میلیون متر مکعب آب به ظرفیت آبی زاینده رود اضافه خواهد شد.

راه‌اندازی تونل گلاب مشکل آب شرب اصفهان را مرتفع می‌کند

بختیاری همچنین با اشاره به آغاز حفر تونل تونل گلاب که یکی از مهمترین طرح‌های آب استان است، اظهار داشت: این امر از آلودگی هرگونه آب شرب جلوگیری خواهد کرد و نقش مهمی را در تامین آب شرب اصفهان خواهد داشت.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه دور دوم سفر ریاست جمهوری به اصفهان مصوبات پرباری را به همراه داشت، خاطر نشان کرد: برای جبران خشکسالی در اصفهان 50 میلیارد در نظر گرفته شده که این میزان علاوه بر سهم خشکسالی هر استان است.

تونل سوم کهرنگ امسال راه‌اندازی می‌شود

در بخش دیگری از این نشست خبری مدیرعامل آب منطقه‌ای استان اصفهان گفت:‌ امسال با پیگیری‌های مستمر از همه نیروهای متخصص استفاده نموده‌ایم و با برنامه‌زمانبدی حرکت می نماییم و در حال حاضر تنها نزدیک به یک هزار و 70 کیلومتر از حفر تونل سوم کهرنگ مانده که قطعا امسال به اتمام می‌رسد.

محمد علی طرفه همچنین به برخی دیگر از طرح‌های در دست اقدام این سازمان نیز اشاره و گفت: ‌انتقال آب چشمه خدنگ‌ستان نیز از دیگر طرح‌های در دست این سازمان است که انتظار می رود تا بهار سال 1389 شاهد برهره برداری از آن باشیم.

کشور در سال آبی 88-87 نزدیک به 17 درصد کاهش بارندگی داشته است

طرفه با اشاره به اینکه بحران و موضوع خشک سالی امری کلی است اظهار داشت: در کل کشور نسبت به متوسط خود 17 درصد کاهش بارندگی داشته ایم.

وی با اشاره به اینکه ورودی آب به سد زاینده‌رود در سال آبی 88 -87 حدود 851 میلیون متر مکعب بوده است، افزود: متوسط دراز مدت آن یک میلیارد و 450 میلیون متر مکعب بوده و این امر خود مبین آن است که اصفهان با کاهش 40 درصد کاهش ورودی آب به سد روبرو شده است.

طرفه همچنین تصریح کرد: در حال حاضر حجم سد زاینده رود نزدیک به 594میلیون متر مکعب آب است.

60میلیون متر مکعب آب شرب برای یزد در نظر گرفته شده است

مدیر عامل سازمان آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به اینکه تامین آب شرب اولویت اول این سازمان است و پس از آن تامین آب صنعت و باغات و در مرحله سوم آب کشاورزی در برنامه‌کاری ما قرار گرفته است، اظهار داشت:‌ در حال حاضر 450 میلون متر مکعب آب برای اصفهان، ‌میلیون متر معکب برای کاشان و 60 میلیون متر مکعب آب شرب برای استان یزد در نظر گرفته شده است.

وی همچنین سهم صنعت در این عرصه را نیز یکصد میلیون متر مکعب آب دانست.

طرفه در خصوص برداشت غیر مجاز آب در بالادست و در استان چهار محال و بختیاری خاطر نشان کرد: چند جلسه با حضور مدیران استان چهار محال و بختیاری در وزارت نیرو برگزار شده و اطلاعات برداشت از بالا دست و سهم برداشت بر اساس قراردادهای موجود مورد تاکید قرار گرفته است  و کنترل های لازم برای جلوگیری از برداشت بیشتر از حد توافق صورت می گیرد.

 
مدیریت آب سد زاینده رود به گونه ای انجام شد که این سد برای فصل پاییز کشاورزان ذخیره‌ای حدود 500 میلیون متر مکعب داشته باشد تا آب مورد نیاز کشت غلات کشاورزان شرق اصفهان برای کشت پاییزه را تامین نماید.

محمد‌علی طرفه

کشاورزان شرق اصفهان امسال برای کشت غله مشکلی ندارند

مدیر عامل سازمان آب منطقه‌ای اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: مدیریت آب سد زاینده رود به گونه ای انجام شد که این سد برای فصل پاییز کشاورزان ذخیره‌ای حدود 500 میلیون متر مکعب داشته باشد تا آب مورد نیاز کشت غلات کشاورزان شرق اصفهان برای کشت پاییزه را تامین نماید.

طرفه همچنین تصریح کرد: این سازمان بر اساس تعهدات خود حق‌آبه باغات غرب اصفهان را نیز در بهار تحویل داده است.

چشم انداز 20 ساله زاینده رود ترسیم خواهد شد

در بخش دیگری از این جلسه مدیر کل حوادث غیر مترقبه استان اصفهان با اشاره به اینکه اقلیم زاینده‌رود اقلیمی خشک است، اظهار داشت: باید به دنبال چشم اندازهای 20 ساله برای زاینده رود بود که با جدیت تحقق این امر را نیز دنبال می کنیم.

منصور شیشه فروش در ادامه ایجاد مرکز پایش خشک سالی در اصفهان اشاره کرد و گفت: با ایجاد این مرکز تعدادی از متخصصان به صورت کارشناسی خشک‌سالی در اصفهان را رسد می کنند، ‌که در نهایت ترسیم برنامه‌های بلند مدت مقابله با خشک‌سالی را به همراه دارد.

295 روستای اصفهان با تانکر آب‌رسانی می‌شود/ تولید محصولات کشاورزی در اصفهان دو میلیون تن کاهش یافت

شیشه فروش با اشاره به اینکه در اصفهان هنوز چراغ مبارزه با خشک‌سالی و مدیریت آن در اصفهان خاموش نشده گفت:‌ هنوز 295 روستا در اصفهان با تانکر آب‌رسانی می‌شود.

همچنین در این جلسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: نزدیک به 11.6 درصد از مردم اصفهان کشاورز هستند که خشک سالی 88-87 نزدیک به یک هزار و 50 میلیارد تومان به آنان خسارت وارد کرد.

محمد رضا نریمانی ادامه داد: در این سال زراعی کشاورزان اصفهانی نزدیک به دو میلیون تن کاهش تولید محصولات کشاورزی داشتند و میزان تولید آنان به 4.5 میلیون تن رسید که شهرستان اصفهان با 214 میلیارد تومان خسارت (برابر بیست درصد خسارات کل) در رتبه نخست شهرستان‌های استان و نایین با هشت میلیارد تومان خسارت(برابر با یک درصد خسارات کل) کمترین خسارت را داده است.

450دستگاه تانکر به باغات اصفهان آب‌رسانی می‌کنند

نریمانی با اشاره به اینکه هنوز خشکسالی در اصفهان ادامه دارد، گفت: تنها در شهرستان سمیرم 200 دستگاه تانکر وظیفه آب‌رسانی به باغات را بر عهده دارند و در مجموع در سطح استان نیز450 دستگاه تانکر به باغات آب‌رسانی می نمایند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اصلاح شیوه آبیاری را با جدیت دنبال می‌کنیم، خاطر نشان کرد:‌ پیش‌بینی می شود از دهه فجر سال 87 تا 88 زمین‌هایی که به شیوه اصلاح آبیاری مجهز می‌شوند به 18 هزار هکتار برسد و این در حالی است که تا کنون 10 هزار و 200 هکتار از این اراضی به این سیستم مجهز شده‌اند.

نریمانی حرکت به سمت اصلاح شیوه آبیاری را گامی مهم و موثر در جلوگیری در هدررفت آب دانست و تصریح‌کرد: با اصلاح روش آبیاری 99 میلیون متر مکعب آب در سال در بخش کشاورزی صرفه جویی خواهد شد و کشاورزان نیز می‌توانند 20 درصد افزایش تولید داشته باشند.

کد خبر 929147

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha