مجتبی گهستونی به خبرنگار مهر در اهواز گفت: بر اثر این آتش سوزی که به مدت 10 ساعت در نزدیکی روستای" بوانا "به طول انجامید بر اساس نظریه اداره منابع طبیعی بیش از 30 هکتار از گونههای گیاهی این تالاب از بین رفت.
وی به دلایل مختلف وقوع آتشسوزی در چنین منطقه ای اشاره کرد و افزود: گرمای هوا، سوء استفاده بعضی افراد سودجو برای تغییر کاربری و تسهیل در عبور حیوانات، بی احتیاطی عشایر، روشن کردن آتش از سوی بعضی مسافران گذری از جمله دلایل آتش سوزی در این منطقه است.
گهستونی بیان داشت: طبق گفته رئیس اداره محیط زیست مسجدسلیمان به دلیل اسقرار محیط بانان این اداره که شبانه روز در منطقه حفاظت شده شیمبار مستقر هستند، بلافاصله این آتش سوزی به مسئولان مربوطه گزارش شد که در این مورد به چند نفر مظنون هستیم و پرونده های قضایی آنان را که از گذشته موجود است مورد بررسی قرار دادیم.
منطقه شیمبار در 100 کیلومتری شمال مسجدسلیمان و در درههای عمیق زاگرس واقع شده است. این منطقه بیش از 50 هزار هکتار مساحت دارد. منطقه شیمبار با داشتن ترکیب منسجم، شرایط آب و هوایی مناسب و ترکیب ویژه درختان و درختچهها، از ارزش توریستی بالایی برخوردار است.
این منطقه با پوشش جنگلی مناسب و مناظر جذاب و دیدنی توسط کوههای بلند و بعضاً برفگیر واقع در دره مشترک کوههای دلا، تاراز و منار محصور شده است.هرچند تنوع زیستی گیاهی از مهمترین شاخصهای این منطقه بوده اما پوشش عمده و غالب آن، گونه درختچهای جاز یا بنگله است که با محیط خود دارای سازگاری قابل توجهی است.
گهستونی وجود پل تاریخی نگین مربوط به دوره اشکانی، کتیبه عظیم الیمایی به نام "بتان" ، وجود گور دخمه و... را از جمله دلایل تاریخی بودن این محوطه حفاظت شده عنوان کرد.
مجتبی گهستونی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: احداث جاده جدید خوزستان به چهارمحال و بختیاری که هم اکنون مراحل تکمیلی خود را طی می کند 20 هکتار از این تالاب را به مشکل مواجه کرده است.
نظر شما