خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: این کتاب به عنوان منبع اصلی درس متون عرفانی به زبان فارسی برای دانشجوان رشته الهیات (ادیان، عرفان اسلامی و فلسفه اسلامی) در مقطع کارشناسی و در 2 واحد تالیف شده است.
این کتاب با تعریف مفهوم عرفان در دو معنا یکی به مثابه تجربه شهودی (فنا) و دیگری به مثابه تجربه شعری (هنر) آغاز شده و در ادامه ویژگیهای متون عرفانی و اهداف آنها توضیح داده شده است.
فصل دوم این کتاب به نخستین تجربههای عرفانی اختصاص یافته و به صورت متمرکز به تجارب زاهدانه عرفایی مانند پیر بلقاسم بِشر، شیخ ابوذر بوزجانی، ابوعلی واعظ سرخسی، شیخ ابوعلی دقاق نیشابوری و شیخ ابوسعید ابوالخیر پرداخته شده و ترانهها و رباعیاتی از باباطاهر، خواجه عبدالله انصاری، احمد غزالی و عینالقضات همدانی منتشر شده است.
فصل سوم کتاب هم با عنوان "قلندرانهها" (عارفانه، آغاز) آثاری از سنایی غزنوی از جمله مثنویها، غزلیات و قصائد وی را از خلال داستانهایی مانند فیل و کوران، ابله اشتر، افسرده و عاشق، طلب و طرب، عقل و عشق، داغ و باغ و خنذده گریه مورد توجه قرار داده است.
فصل چهارم این کتاب نیز قلندرانهها (عارفانه، کمال) را مد نظر قرار داده و در خلال آن به آثاری از عطار از جمله منطقالطیر، مصیبت نامه، الهی نامه و اسرارنامه او پرداخته است. نمایه اشخاص و اصطلاحات بخشهای پایانی "متون عرفانی به زبان فارسی" را تشکیل میدهد.
چاپ نخست این کتاب 286 صفحهای در شمارگان 1500 نسخه به تازگی روانه کتابفروشیها شده است.
نظر شما