۲۴ مرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۰۴

50 درصد پرونده های ورودی به شورای های حل اختلاف منجر به سازش می شود

50 درصد پرونده های ورودی به شورای های حل اختلاف منجر به سازش می شود

زنجان - خبرگزاری مهر: سرپرست شورای حل اختلاف شهرستان زنجان گفت: 50 درصد از پرونده هایی که به شوراهای حل اختلاف این شهرستان وارد می شود با صلح و سازش مختومه می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، منصور بلباسی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران افزود: پرونده های قصاصی که در دادگستری مورد تأیید نهایی قرار می گیرد، به کمیته دیات و قصاص فرستاده می شود،‌ افزود:‌ تا پایان سال 86 تعداد 16 پرونده قتل عمد با کمک این کمیته با صلح و سازش مختومه شده است.

وی به جلسات اتاق فکر و نشست های قضایی این شورا اشاره کرد و گفت: قضاتی که در شورای حل اختلاف کار می کنند به طور منظم در نشست های قضایی جضور می یابند.

بلباسی با بیان اینکه تصمیمات نهایی این نشست ها به دیوان عالی کشور ارجاع می شود،‌ یادآورشد: اکثر این تصمیمات تأیید شده و دوباره به استان ارجاع داده می شود.

سرپرست شورای حل اختلاف زنجان، تعداد پرونده های ورودی به شورای حل اختلاف این شهرستان را در سال گذشته 33 هزار و 331 مورد عنوان کرد و افزود: از این تعداد 32 هزار و 747 پرونده مختومه و برای 10 هزار و 263 پرونده حکم حقوقی و برای 12 هزار و 117 پرونده حکم کیفری صادر شد.

بلباسی افزود: ‌از مجموع پرونده های مختومه پارسال، شش هزار و 271 پرونده مربوط به تخلفات رانندگی و مابقی نیز مربوط به حوزه بهداشت و تأمین دلیل بود.

سرپرست شورای حل اختلاف شهرستان زنجان به روند افزایش تعداد پرونده های ورودی در شورای حل اختلاف اشاره کرد و افزود: خوشبختانه مردم به این نتیجه رسیده اند که پرونده آنان در شورای حل اختلاف هم از نظر کیفیت و هم از نظر زمان، بهتر از دادگستری رسیدگی می شود و از طرفی به دلیل توانمندی اعضای شورای حل اختلاف، روز به روز اعتماد مردم به این شوراها در حال افزایش است.

بلباسی گفت: در حال حاضر 95 درصد شعبات شورای حل اختلاف این شهرستان به صورت تخصصی به پرونده ها رسیدگی می کنند.

بلباسی افزود: سیاست‌ها و برنامه‌های شورای حل اختلاف با رویکرد تقویت و ارتقای کیفیت، دقت و سرعت تدوین شده است.

 وی ادامه داد: امسال علاوه بر تخصصی کردن کلیه شعب شوراهای حل اختلاف از نیروهای متخصص در این شوراها استفاده خواهد شد.

بلباسی کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری و سرعت بخشیدن در رسیدگی به پرونده ها با رویکرد آموزش اعضای شورا، نظارت، پیگیری و تخصصی کردن برخی حوزه های شوراهای حل اختلاف را از جمله برنامه های پیش بینی شده در جهت تثبیت این نهادها عنوان کرد و افزود: طی سال گذشته با همکاری معاونت آموزشی دادگستری 11 دوره آموزشی در استان برگزار شده که زنجان در این زمینه جزو استانهای پیشرو است.

سرپرست شورای حل اختلاف زنجان، افزود: هرچه اطلاعات اعضای شورای های حل اختلاف بیشتر باشد،‌ رسیدگی به پروندها با سرعت، دقت و کیفیت انجام خواهد شد.

بلباسی به راه اندازی SMS در مجتمع مرکزی اشاره کرد و افزود: این سیستم در شش ماهه اول امسال در مجتمع های دو و سه نیز راه اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه راه اندازی SMS در راستای تکریم ارباب رجوع است، گفت: ارباب رجوع می تواند علاوه بر دسترسی الکترونیکی به اطلاعات پرونده، از احکام صادره نیز مطلع شود. 

کد خبر 929976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha