۲۵ مرداد ۱۳۸۸، ۱۵:۱۱

اعمال روشهای نوین آبیاری موجب خودکفایی بخش کشاورزی می شود

اعمال روشهای نوین آبیاری موجب خودکفایی بخش کشاورزی می شود

گرگان - خبرگزاری مهر: استاندار گلستان گفت: استفاده از روشهای نوین آبیاری موجب خودکفایی در بخش کشاوزی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، یحیی محمودزاده ظهر یکشنبه در ستاد خشکسالی استان در گرگان افزود: استان دارای قابلیتهای مناسب بخش کشاورزی بوده و برای حفظ میزان آب موجود راهکارهای اجرایی برای جلوگیری از سیلاب رودخانه ها و جریان آن در مسیر رسوبگذاری مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: برای استفاده بهینه از منابع آب در بخش کشاورزی، مدیریت منابع آب بیش از هر چیز به نگرش فرابخشی و جامع نیازمند است.

وی خاطرنشان کرد: در امر مدیریت منابع آب نگرش منسجم و استفاده بهینه از منابع عوامل مهمی هستند که باید همواره مد نظر قرار گیرند و اهمیت این امر در بخش کشاورزی که بزرگترین سهم را در بین مصرف کنندگان آب دارا می‌باشد، مضاعف می‌شود.

به گفته محمودزاده، یکی از عوامل اصلی و محدودکننده توسعه بخش کشاورزی، نهاده آب بوده که تخصیص بهینه منابع آب، استفاده از روشهای نوین آبیاری و توجه به پتانسیل‌های هر منطقه از عواملی هستند که باید برای رسیدن به خودکفایی در بخش کشاورزی مورد توجه قرار گیرند.

استاندار گلستان بااشاره به اینکه استان گلستان دچار سیلاب می شود، بیان داشت: رودخانه ها از یک طرف موجب سیلاب مجدد می شود و با توجه به حجم کاهش رودخانه ها وارد دشت شده که باید حجم آورد رودخانه ها مدنظر قرار گیرد.

وی یادآورشد: با اجرا شدن بخشی از مصوبات در سفر دوم ریاست محترم جمهور برای تقویت اعتبارات درمقوله آب  بخشی از این مهم مرتفع خواهد شد.

وی افزود: بطور کلی سدها در راستای مهار و استفاده بهینه از منابع آب سطحی با استفاده از منابع و اعتبارات دولتی با هزینه بالایی احداث می شود و بررسی به عمل آمده بیانگر ورود حجم قابل توجهی رسوب به مخازن سد های استان است که به میزان قابل توجهی از حجم و عمر مفید سدها کاسته می شود.

وی وضعیت زمین شناسی حوزه آبخیز، حضور دام بیش از ظرفیت، وقوع بارشهای رگباری و کوتاه مدت، وجود توده های لغزشی و رانشی، وجود گالیهای فعال و فراوان در اراضی و ... را از جمله عوامل تشدید رسوب گذاری در مخازن سدها عنوان کرد.

محمودزاده بیان داشت: استفاده پیش از موعد سد، افزایش قیمت تمام شده آب استحصالی، عدم امکان تامین آب برابر تخصیص، بروز مشکلات اجتماعی و ضرورت احداث سدهای جدید از مشکلات ناشی از کاهش حجم سدها است.

کد خبر 930585

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha