۱۷ تیر ۱۳۸۳، ۱۱:۳۸

مدير شيلات استان قم در گفت‌و گو با مهر:

امسال 460 تن انواع محصولات شيلاتي در استان قم توليد مي‌شود

بر اساس پيش‌بيني‌ها تا پايان سالجاري، توليد محصولات شيلاتي در استان قم با 40 درصد افزايش به بيش از 460 تن مي‌رسد.

مدير شيلات استان قم در گفت ‌و گو با خبرنگار مهر در قم با اعلام اين خبر گفت: در سال جاري، 120تن ماهي گرمابي، 300 تن ماهي سردابي، 10 تن ماهي خاوياري، 5/1 تن ميگوي آب شيرين و حدود 30 تن آبزيان ديگر در سطح درياچه‌ها و استخرهاي استان و ديگر نقاط توليد خواهد شد.
مهندس عليرضا جوانمردي افزود: بر اساس پيش‌بيني‌ها ميزان توليدات محصولات شيلاتي استان در سال 83 نسبت به سال قبل بيش از 40 درصد افزايش خواهد يافت.
جوانمردي با بيان اين كه استان قم از نظر ميزان توليد ماهي قزل‌آلا درسال81 با توليد83 تن در رتبه بيست‌ و چهارم استان‌هاي كشور قرار دارد، گفت: از لحاظ ميزان رشد در پرورش ماهي قزل‌آلا در سال 81 نسبت به سال 80 ، قم پس از استان‌هاي اردبيل و گلستان رتبه سوم استان‌هاي كشور را كسب كرده است و از نظر ميزان توليد كپور ماهيان در سال 81 ، استان قم با توليد 55 تن در رديف بيستم استان‌هاي كشور قرار دارد.
وي در ادامه اظهار داشت: قم از لحاظ ميزان توليد ماهيان خاوياري در كشور در بخش خصوصي با توليد 7 تن گوشت خاوياري رتبه اول را دارا مي‌باشد واز نظر توليد ماهيان زينتي استان، با توليد حداقل 500 هزار قطعه انواع گونه‌هاي ماهي زينتي در سال ، در رتبه ششم كشور قرار دارد.
مدير شيلات استان در خصوص وضعيت سرانه مصرف آبزيان در قم گفت: متوسط سرانه مصرف آبزيان در كشور در سال 81 ، 2/5 كيلو و در استان قم بر اساس آمار سال 80 ، يك كيلوگرم بوده است كه با فعاليت‌هاي فرهنگ‌سازي در سطح استان كه با شيوه‌هاي مختلفي انجام گرفته است ميزان، مصرف سرانه در قم به يك كيلو و 800 گرم رسيده است و پيش‌بيني مي‌شود تا پايان سال جاري اين ميزان به 5/2 كيلوگرم افزايش يابد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين كه به طور متوسط حدود 500 تن انواع ماهي در 6 ماهه اول سال وارد استان مي‌شود، ابراز داشت: در 6 ماهه نخست هر سال با توجه به اين كه توليدات استان محدود است اين ميزان ماهي از استان‌هاي لرستان، چهارمحال و بختياري و استان‌هاي شمالي كشور، وارد قم مي‌شود.
جوانمردي تعداد پرورش دهندگان بخش آبزيان در سطح استان را حدود 200 نفر عنوان كرد و افزود: چنانچه سياست افزايش توليد درواحد براي حداكثر ميزان توليد اجرا شود، ميزان توليد آبزيان در قم 4 الي 5 برابر افزايش مي‌يابد و در يك برنامه 3 ساله در صورت اجراي برنامه بهينه‌سازي و افزايش راندمان توليد، براي حدود 200 نفر ديگر در بخش شيلات اشتغالزايي مي‌شود.
وي با بيان اينكه استان قم در دو بخش منابع آبي خرد كشاورزي و منابع آب‌هاي شور و لب‌شور جهت توسعه آبزي پروري داراي پتانسيل‌هاي خوبي مي‌باشد، گفت: از مهم‌ترين مشكلات و موانع بر سر راه توسعه شيلات استان مي‌توان به مشكلات درون سازماني، محدود بودن كارشناسان بخش شيلات، مقاومت دستگاه‌هاي اداري مربوط به بخش آب در تخصيص دادن آب جهت توسعه شيلات و كمبود اعتبارات و امكانات اشاره كرد كه با توجه به جمعيت استان، جوابگوي نياز قم نمي‌باشد كه در اين خصوص نيازمند توجه و كمك مسؤولان هستيم.
کد خبر 93097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha