به گزارش خبرنگار مهر، ضیافت ناهار مهدی مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با 90 تن از استادان و دانشجویان خارجی شرکتکننده در دورههای اخیر دانشافزایی زبان و ادب فارسی از 16 کشور جهان و با حضور ویژه غلامعلی حداد عادل رئیس کمیسون فرهنگی و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در محل سالن تشریفات این سازمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که به مناسبت پایان همزمان چندین دوره دانشافزایی زبان و ادبیات فارسی برای دانشجویان خارجی - که پس از وقفهای پنج ماهه از سر گرفته شده بود - برگزار شد عباسعلی وفایی رئیس شورای گسترش زبان فارسی (وابسته به وزارت ارشاد) در سخنانی کوتاه خطاب به دانشجویان خارجی حاضر گفت: شما باید به ادبیات فارسی به ویژه بخش معاصر آن توجه ویژهای داشته باشید چرا که در 30 سال گذشته ما شاهد تبلور و درخشانی این بخش بودهایم و باید زمینهای برای شناساندن آن به جهان فراهم شود.
در ادامه مهدی مصطفوی با بیان اینکه "زبان فارسی زبان دوستی و محبت و ارتباط میان انسانها در یک خانواده، جامعه و حتی کل جهان است" گفت: همین که این زبان به محوری تبدیل شده که شما (دانشجویان خارجی) به خاطر آن از کشورهای مختلف به ایران بیایید تا دستکم با هم آشنا شوید خود بسیار ارزشمند است.
وی افزود: تلاش جمهوری اسلامی ایران این است که از همه ظرفیتهای ارزشمند زبان فارسی در جهت برقراری ارتباط دوستانه میان انسانها در کشورهای مختلف و گسترش این ارتباط نهایت استفاده را ببرد.
مشاور رئیس جمهوری سپس با بیان اینکه "اکنون موضوع ایران در کانون توجهات جهانی است و از این جهت یک نقطه عطف محسوب میشود" خطاب به دانشجویان خارجی اضافه کرد: به این ترتیب شما هر روز به آموختن زبان فارسی برای پیگیری مسائل ایران نیازمندید و هر روز بهانههای زیادی دارید تا بتوانید اخبار بینالمللی راجع به کشور ما را مطالعه و پیگیری کنید.
در ادامه این مراسم غلامعلی حداد عادل با برشمردن پارهای نقاط عطف تمدن ایرانی - اسلامی، به فواید آموختن زبان فارسی برای خارجیها پرداخت و گفت: یکی از مزایای فراگیری زبان فارسی این است که با فرهنگ یک ملت باسابقه آشنا میشوید. ملت ایران چندین هزار سال است که به عنوان یک ملت بافرهنگ و تمدن پیوسته شناخته شده است. دیگر مزیت این کار آشنایی با جریانهای فکری و ادبی امروز ماست. ایران کشور زنده و پرنشاطی است که در خیلی از مسائل چالشهایی را در برابر دنیا ایجاد کرده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فکرهایی که در 30 سال اخیر در ایران مطرح شده مورد توجه دوستان و دشمنان ایران بوده و حساسیت زیادی نسبت به ایران در کل جهان وجود دارد. به این ترتیب کسانی که فارسی میآموزند با این جریانها آشنا میشوند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پایان سخنانش به برخی فعالیتهای این فرهنگستان اشاره کرد و بار دیگر به موضوع تاسیس بنیاد سعدی پرداخت و ابراز امیدواری کرد "با راهاندازی این بنیاد، خدمات بیشتری به دانشجویان خارجی زبان فارسی ارائه شود".
در پایان این برنامه تعدادی از دانشجویان خارجی از کشورهایی مانند نیلوفر ناز (هندوستان)، ناهیالابراهیم (عراق)، سوسه ماکوسیان (ارمنستان) واجد مسرت (پاکستان) و زرینه (تاجیکستان) در سخنانی کوتاه، از تلاشهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برگزاری دورههای دانشافزایی زبان فارسی تقدیر کردند.
نظر شما