۲۷ مرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۵۲

سرهنگ مقیمی خبر داد:

توافق ایران،افغانستان و پاکستان برای بازگرداندن 10 هزار خودروی سرقتی

توافق ایران،افغانستان و پاکستان برای بازگرداندن 10 هزار خودروی سرقتی

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا از برگزاری نشست مشترک بین مقامات پلیس ایران و افغانستان خبر داد .

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدرضا مقیمی در حاشیه نشست مشترک مقامات پلیس ایران و افغانستان که صبح امروز برگزار شد به خبرنگاران گفت: این نشست در خصوص وضعیت خودروهای سرقتی خارج شده از مرزهای کشور جمهوری اسلامی ایران به افغانستان برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته تا کنون تعداد زیادی از خودروهای سرقتی توسط سارقان و مالخران با انگیزه های مادی به خارج از مرزهای دو کشور همسایه یعنی افغانستان و پاکستان منتقل می شود، تصریح کرد: یکی از اولویتهای پلیس آگاهی ناجا، برخورد با عوامل این سرقتها بود به همین دلیل جهت ایجاد گسترش همکاری در زمینه مبارزه با سرقت وسائط نقلیه و تامین منافع مشترک، نمایندگانی از دو کشور به صورت جداگانه در این نشست حضوریافتند.

به گفته مقیمی، خودروهایی نظیر پژو و پراید و همچنین خودروهای شاسی بلند طی سال های اخیر مورد هدف سارقان برای خروج از مرزهای کشور بودند که به مبلغ 2 میلیون و 500 هزار تا 4 میلیون تومان با مالخرهای کشورهای همجوار معامله می شد.

وی خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات انجام شده، باندهای سرقتی که اقدام به انتقال خودروها سرقتی می کردند، عمدتاَ از سارقان حرفه ای بودند که به صورت سازمان یافته عمل می کردند.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اقدامات شایسته پلیس در جهت شناسایی و دستگیری اعضای این باندها به جز مالخران برون مرزی، خاطرنشان کرد: طی این مدت چندین باند سرقت شناسایی و دستگیر شدند اما متاسفانه معذوریت مرزی و موضوعات دیپلماتیک مانع از بازگشت خودروهای سرقتی خارج شده از مرز می شد.

وی در خصوص تصمیمات متخذه در این نشست ها به خبرنگار گفت: نمایندگان دو کشور افغانستان و پاکستان، قول همکاری و مساعدت برای شناسایی و بازگرداندن خودروهای مسروقه را به ایران دادند همچنین در این نشست به برگزاری نشست های دوجانبه به صورت مستمر تاکید شد.

مقیمی افزود: راهکارهای عملیاتی از سوی طرفین مطرح و پلیس جمهوری اسلامی ایران نیز جهت آرائه آموزشهای لازم در خصوص احراز اصالت خودرو برای تشخیص خودروهای سرقتی به پلیس دو کشور، اعلام آمادگی کرد.

وی یادآور شد: همچنین در این نشست وضعیت سرقت و خط سیر تردد خودروهای سرقتی، موارد استفاده از اینگونه خودروها در کشورهای فوق، نحوه تغییرات اعمال شده بر روی خودروها از جمله اوراق و سندنمره کردن و جعل مدارک خودرو، تشریح شد.

سرهنگ مقیمی در پاسخ به سئوال خبرنگارمهرمبنی براینکه چه تعداد از خودروهای مسروقی به کشورهای همجوار منتقل می شوند، اظهار داشت: برابر آمارهای موجود و با اطلاعات بدست آمده از اظهارات متهمان دستگیر شده در پروند های مرتبط می توان گفت، در 10 سال گذشته، 2 هزار دستگاه خودرو از کشور خارج شده است.

وی در پایان تاکید کرد: عبور غیرمجاز خودروهای مسروقه از مرزها، نه تنها منجر به سلب امنیت جامعه می شود بلکه موجبات خروج سرمایه های کشور را فراهم می آورد.

کد خبر 931719

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha