دبیر علمی ششمین دوره جشنواره نقد کتاب در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آمار مقالات دریافتی از سوی دبیرخانه گفت: تا کنون 700 مقاله در حوزههای مختلف ادبی از 85 نشریه و روزنامه به دبیرخانه رسیده است که این تعداد در مقایسه با دوره پیشین که 650 مقاله از 79 نشریه و روزنامه داشتیم افزایش یافته است.
علی اوجبی ادامه داد: مقالات دریافتی در برخی حوزهها مانند فلسفه، هنر، علوم اجتماعی، کودک و نوجوان و تاریخ نسبت به سال گذشته افزایش و در شاخههای دیگر مانند حوزه دین دچار کاهش شده است. در حوزه فلسفه تعداد مقالات دریافتی دو برابر شده ولی در حوزه دین علیرغم اینکه کتابهای منتشر شده در این زمینه نیاز به نقد بیشتری دارند متاسفانه با کمبود مقالات و نقدهای دریافتی روبهرو شدهایم.
وی با اشاره به اینکه 31 مرداد آخرین مهلت دریافت آثار است و این مهلت تمدید هم نخواهد شد درباره داوری آثار گفت: با پایان فرصت دریافت آثار کار داوریها آغاز خواهد شد و احتمالا تا اواسط مهرماه هم ادامه خواهد یافت اگر چه از آنجا که مراسم برگزیدگان ششمین دوره جشنواره نقد کتاب آبانماه و همزمان با هفدمین دوره هفته کتاب برگزار خواهد شد فرصت داوری و تعیین برگزیدگان تا اوایل آبان هم فراهم است.
دبیر علمی ششمین جشنواره نقد کتاب درباره تغییراتی که در تیم داوری این دوره از جشنواره ایجاد شده است توضیح داد: اسامی داوران این دوره پس از مراسم اختتامیه اعلام خواهد شد ولی در این دوره ما تغییراتی در هیئت داوری داشتیم که یکی از دلایل آن این بود که برخی داوران دورههای گذشته در این دوره خودشان مقاله داشتند که طبق آییننامه یا باید از داوری انصراف میدادند یا از رقابت در جشنواره که آنها از داوری انصراف دادند.
وی افزود: همچنین در این دوره تنوع زیرشاخههای حوزههایی که در فراخوان تعیین شده بود بیشتر شده است. مثلا در حوزه هنر که زیرشاخههای مختلفی دارد آثاری دریافتی داریم که ناگزیر شدیم داوران متخصصی برای آنها در نظر بگیریم.
اوجبی بیان کرد: دلیل دیگری که باعث شد ما در ترکیب هیئت داوران تغییراتی داشته باشیم این بود که تلاش کردیم از داوران متخصصتری بهره جوییم و اگر در دورههای پیشین از کیفیت داوری یک یا چند نفر راضی نبودیم در این دوره از افراد متخصصتری بهرهمند شدیم.
دبیر جشنواره نقد کتاب درباره حوزههای داوری در این دوره توضیح داد: کلیات، فلسفه، دین، علوم اجتماعی،علوم و فنون، هنر، ادبیات داستانی، ادبیات فارسی، شعر، تاریخ و جغزافیا، کودک و نوجوان و در این دوره پس از چند سال در زمینه ادبیات عرب هم مقالاتی داشتهایم که در این شاخهها داوریها انجام و برگزیدگان اعلام خواهند شد.
وی در ادامه خبر داد: از آنجا که ما در حوزه نظری با خلاء جدی روبه رو هستیم دبیرخانه جشنواره در نظر گرفت مجموعه کتابهایی با نام "عیار نقد" را منتشر کند که دفتر اول این مجموعه شامل مقالاتی به قلم صاحبنظران برای آموزش نقدنویسی مفید است چاپ و در مراسم اختتامیه توزیع خواهد شد. دفترهای دیگر این مجموعه در دورههای بعدی جشنواره چاپ خواهد شد.
اوجبی در پایان گفت: تا کنون مقالات زیادی برای این کتاب به دستمان رسیده که پس از ارزیابی 12 مقاله انتخاب میشود که احتمال دارد این تعداد افزایش یابد.
نظر شما