عباس وطن پرور در گفتگو با مهر در این ارتباط که وزارت کار و امور اجتماعی تقویت تشکلهای کارگری و کارفرمایی را در برنامه های اصلی و راهبردی خود در دولت دهم قرار داده است، گفت: وزارت کار و امور اجتماعی به عنوان نماینده دولت اگر دست از سر تشکلها بر دارد بهتر است.
دبیر شورای هماهنگی کارفرمایان کشور اظهار داشت: وزارت کار در مقام نماینده دولت دارای قدرت بیشتری است و اگر بخواهد در امورات مربوط به تشکلهای کارگری و کارفرمایی دخالت کند و استقلال آنها را زیر سوال ببرد حتما باعث تضعیف آنها خواهد شد.
وطن پرور در ادامه نگاه دولتی داشتن به تشکلهای فعال در حوزه کارگری و کارفرمایی را نادرست دانست و بیان داشت: دولت حق ندارد در امور مربوط به کارگران و کارفرمایان مداخله کند.
وی وظیفه دولتها را بیشتر توزیع کالاهای عمومی، تامین امنیت، بهداشت و آموزش اعلام کرد و افزود: اگر وزارت کار به دنبال تقویت نهادهای مدنی است، یعنی NGO(سازمانهای مردم نهاد) افزایش خواهند یافت و سازمانهای غیردولتی رشد می کنند.
این مقام مسئول حوزه کارفرمایی خاطر نشان کرد: بر اساس مقاوله نامه های سازمان جهانی کار، 3 جانبه گرایی زمانی محقق می شود که نهادهای کارگری و کارفرمایی به استقلال کامل رسیده باشند.
به گفته وطن پرور اگر نهادهای کارگری و کارفرمایی توانستند مستقل شوند و چشم به جیب دولت نیز نداشته باشند، می توان به 3 جانبه گرایی فکر کرد و در این حالت تعاملات بین کارگران، کارفرمایان و دولت به تعادل می رسد.
وی با اظهار تاسف از اینکه در شرایط فعلی تشکلهای کارگری و کارفرمایی استقلال ندارند و نگاه آنها به بودجه دولت است، با طرح یک سئوال، بیان داشت: از مواردی که اواخر سال گذشته برای نمایندگان کارگری پیش آمد مصوبه شورای عالی کار بود.
چرا کارگران مخالفت با مصوبه حداقل مزد را مکتوب نکردند؟
دبیر شورای هماهنگی کارفرمایان کشور ادامه داد: اگر نمایندگان کارگران مصوبه حداقل دستمزد سالجاری را قبول نداشتند چرا مصوبه را امضا نکردند و ننوشتند ما به عنوان نمایندگان کارگری این میزان حقوق پایه را قبول نداریم و رای مخالف ندادند؟
وطن پرور ترک جلسه شورای عالی کار توسط نمایندگان کارگران را نادرست خواند و افزود: در آن سالی که 2 نرخ دستمزد تعیین شده بود نیز کارفرمایان آن را امضا کردند و بعد گفتند ما قبول نداریم. در اینجا هم بهتر بود مکتوب می کردند.
به گفته وی چالش بزرگ تشکلهای کارگری و کارفرمایی در حال حاضر زیر چتر حمایت دولت بودن است. به همین دلیل، وقتی گفته می شود می خواهند تشکلها را تقویت کنند یعنی آنها حذف می شوند و استقلال خود را روز به روز بیشتر از دست می دهند.
نظر شما