۱ شهریور ۱۳۸۸، ۱۱:۴۷

انتقاد شدید اف. بی. آی از آزادی المقراحی

انتقاد شدید اف. بی. آی از آزادی المقراحی

مدیر پلیس فدرال آمریکا (اف. بی. آی) به شدت از آزادی عبدالباسط علی المقراحی متهم بمبگذاری هواپیمای پان امریکن بر فراز لاکربی اسکاتلند انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روز پنجشنبه عبدالباسط علی مقراحی آزاد شد. وی متهم است که در 21 دسامبر 1988 در بوئینگ 747 شرکت هواپیمایی "پان آمریکن" که از لندن عازم نیویورک بوده بمبگذاری و این هواپیما را بر فراز لاکربی اسکاتلند منفجر کرده است.

در این حادثه 270 نفر کشته شدند که بسیاری از آنها از شهروندان آمریکا بودند.

آزادی وی با انتقادات شدید از سوی برخی از محافل رو به رو شد و بسیاری از جمله سیف الاسلام قذافی فرزند معمر قذافی رهبر لیبی این اقدام را نتیجه ملموس بهبود روابط طرابلس و لندن می دانند، اما دولت انگلستان این مسئله را رد می کند و آزادی المقراحی را صرفاً به سبب بیماری او توجیه می کند.

مقام های انگلیس عقیده دارند که المقراحی آزاد نشده بلکه به سبب بیماری سرطان پروستات برای انتظار مرگ خود به لیبی نقل مکان کرد.

به گزارش بی بی سی ، رابرت مولر، از اقدام وزیر دادگستری اسکاتلند در آزادی مقراحی به شدت انتقاد و با ارسال نامه ای به کنی مک آسکیل (Kenny MacAskill)، وزیر دادگستری اسکاتلند، این تصمیم را غیر قابل توجیه و غیر عادلانه توصیف کرد.

مولر در نامه اش به وزیر دادگستری اسکاتلند با اشاره به اینکه در آن زمان به عنوان معاون دادستان فدرال شخصا برای شناسایی عامل بمبگذار لاکربی فعال بوده و با واقعیت های این پرونده آشناست، نوشته که با آزاد کردن مقراحی، اندوه خانواده های قربانیان بمبگذاری و همچنین اصول عدالت و حاکمیت قانون را به سخره گرفته است.

وزیر دادگستری اسکاتلند نیز با اشاره به بیماری المقراحی با استناد به قوانین این کشور، ترحم را دلیل اصلی موافقتش با آزادی مقراحی اعلام کرد.

پزشکان اسکاتلندی بر این باورند که عبدالباسط علی مقراحی به سبب ابتلا به سرطان پروستات بیش از حداکثر 3 ماه زنده خواهد ماند.

محافل عربی از دولت لیبی خواسته بود که از عبدالباسط مقراحی مانند یک قهرمان استقبال نکند و او را تحت بازداشت خانگی قرار دهد، اما استقبال گرم از مقراحی در لیبی و انتشار گزارش های خبری و تصویری مراسم شادمانی شهروندان این کشور هنگام ورود المقراحی به طرابلس به یک موضوع جنجالی تبدیل شد و دیوید میلی باند، وزیر خارجه انگلیس این اقدام را تاسف آور خواند.

گرچه انگلیس درصدد است که نشان دهد که در آزادی این زندانی دخالتی نداشته اما معمر قذافی از گوردون براون نخست وزیر انگلیس به سبب آزادی مقراحی تشکر کرد.

کد خبر 934277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha