به گزارش خبرنگار مهر، جشن خانه سینما به عنوان یک ضیافت حرفهای و صنفی جایگاهی قابل قبول در میان سینماگران ایرانی دارد، اگر بزرگترین و اصلیترین نقطه ضعف جشنواره فیلم فجر دولتی بودن آن و وابستگیاش به تغییر و تحولهایی است که در دولتها اتفاق میافتد و تحولات جشنواره را دامن میزند، جشن خانه سینما از آغاز یک تشکل صنفی بوده و نوید یک حرکت حرفهای و صنفی را میداده است.
به دلیل مشارکت گسترده سینماگران در بطن داوریها و شکل برگزاری جشن است که جشن خانه سینما همیشه پرشورتر و گرمتر از جشنواره فجر برگزار شده و اهالی سینما خود را نسبت به آن مسئول احساس میکنند و نتیجه داوریهای صنفی در جشن خانه سینما برای سینماگران مقبولتر بوده و آنها از این داوریها راضیتر بودهاند.
جشن خانه سینما پارسال در فضای باز برج میلاد برگزار شد
طبیعی است که امسال غیررقابتی شدن جشن خانه سینما به آن لطمه میزند و از جذابیت آن میکاهد اما کم کردن از حاشیهها به دلیل برگزاری جشن به صورت غیر رقابتی میتواند در نهایت به نفع سینمای ایران باشد، میتوان امیدوار بود که سینمای ایران شهریور سال آینده با تثبیت مدیریتها و شفاف شدن سیاستگذاریهای دولت جدید شرایط بهتری برای برگزاری جشن داشته باشد.
در شرایط فعلی اجتماعی و با توجه به مشخص نشدن سیاستهای فرهنگی هنری دولت دهم سینمای ایران وضعیت روشنی ندارد، تهیهکنندگان، کارگردانان و سینماگران چشم به راه آینده هستند و منتظرند در سایه تحولهای دولت دهم وضعیت سینمای ایران بهتر شود، در این فضای بیم و امید انتظار برای برنامهریزی و برگزاری یک جشن بزرگ و باشکوه برای سینمای ایران غیرمنطقی است.
صنوف مختلف خانه سینما در جشنهای سالانه که به بهانه روز ملی سینما برگزار میشود، حضوری پررنگ دارند در این روزها صنوف نیز هر حرکت تازه و موضعگیری را به زمانی موکول کردهاند که فضا شفاف شود و اندکی از حاشیههایی که ممکن است حیات سینمای ایران را در سایه قرار دهد کم شود. فاصله گرفتن از فضای رقابتی و حاشیههایی که ممکن است چنین فضایی برای سینما به وجود بیاورد راهکاری عاقلانه و حرفهای برای حفظ ماهیت سینمای ایران است.
در سالهای گذشته حاشیههایی برای جشن خانه سینما به وجود آمد که پیامدهایی منفی برای مجموعه سینما به همراه داشت، غیررقابتی شدن جشن امسال پیشگیری برای به وجود آمدن چنین حاشیهها و معضلاتی است، اگرچه جشن بزرگ سینماگران ایرانی امسال شور و گرمای کمتری دارد و نمیتوان انتظار داشت مانند دورههای قبل از آن استقبال شود، اما باید امیدوار بود دولت دهم بستر رشد و ارتقای این هنر را فراهم کند.
سینمای ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی جهشی خیرهکننده داشته و سفیر و نمایندهای شایسته برای فرهنگ و باورهای ایرانی در مجامع بینالمللی بوده، این سینما در سالهای مختلف فراز ونشیب فراوان را پشت سرگذاشته اما همچنان پویا و زنده است.
سینمای ایران گنجینهای گرانبها از توانایی و استعداد است که در صورت فراهم شدن شرایط به بالندگی و ظهور میرسند. جشن خانه سینما فرصتی برای تقدیر ازاین سینما است، جشنی به افتخار هنرمندانی که در ادوار مختلف چراغ این هنر را در این سرزمین روشن نگه داشتهاند، اگرچه جشن امسال در فضایی پربیم و امید برگزار میشود اما امید میرود درخت پربار سینمای ایران همچنان سرسبز و پایدار باشد و آسمان هنر آبی و روشن.
امید به آینده سینمای ایران، انگیزهای است برای شمردن روزها تا جشن چهاردهم، جشنی که سینمای ایران امید دارد در فضایی دیگر برگزار شود و حرکت سینماگران به سمت کامل شدن و بلوغ را سرعت بدهد. جشنی برای همه سینماگران به دور از حاشیهها و محدودیتها.
نظر شما