به گزارش خبرگزاری مهر، به اعتقاد بسیاری از دانشمندان چهل سال قبل یعنی در سال 1969 اولین جرقه های علوم و فناوریهایی که امروزه روزهای اوج خود را پشت سر می گذرانند زده شد.
در حقیقت در سال 1969 مهمترین رویدادهای عالم علم از اولین سفر انسان به ماه تا اینترنت و اولین سیستم عامل رایانه ها به وقوع پیوست.
اولین سفر انسان به ماه
ساعت 7:24 صبح روز 21 جولای به وقت کشورمان (22:56 شب 20 جولای به وقت شرقی آمریکا) در سال 1969 نیل آرمسترانگ اولین قدم انسان را بر روی ماه گذاشت.
نیل آرمسترانگ فرمانده ماموریت، مایکل کالینز و ادوین ای. آلدرین جی. آر سه سرنشین این فضاپیما بودند.
پس از یک سفر آرام که چهار روز به طول انجامید، این سه انسان وارد مدار ماه شدند. آرمسترانگ و آلدرین سوار بر "اتاقک گردش ماه" (LEM) شدند و در روز 21 جولای این اتاقک پرنده به آرامی روی خاک ماه در منطقه ای با عنوان "دریای آرام" فرود آمد.
این مانور به روش دستی هدایت شد چرا که در حالت خودکار، خطر رفتن به انتهای حفره وجود داشت. در پایان این مانور، سوخت موتور تقریبا تمام شده بود و به همین علت اتاقک در حدود 6 کیلومتر دورتر از نقطه پیش بینی شده بر روی خاک ماه نشست.
پس از گذشت چند ساعت و پس از آنکه کنترل موقعیت در اختیار مرکز کنترل هاستون در تکزاس قرار گرفت این مرکز اجازه خروج از اتاقک را صادر کرد. به این ترتیب، آرمسترانگ به عنوان نفر اول از اتاقک خارج شد و به محض آنکه اولین قدم انسان را بر روی خاک ماه گذاشت و پایش سطح ماه را لمس کرد جمله تاریخی خود را بیان داشت: "این گامی کوچک برای بشر و گامی بزرگ برای بشریت است."
کمی پس از آرمسترانگ، آلدرین نیز قدم بر روی خاک ماه گذاشت و به این ترتیب به اتفاق هم نصب و راه اندازی بعضی از دستگاههای علمی را آغاز کردند.
فعالیت این دو فضانورد در خارج از اتاقک در حدود دو ساعت و 40 دقیقه به طول انجامید و پس از پایان کار، این فضانوردان همانند قهرمانان راه زمین را پیمودند.
اولین سیستم عامل رایانه ای
"کن تامپسون" برنامه نویس آمریکایی 40 سال قبل در آگوست 1969 تصمیم گرفت یک سیستم عامل واقعی را برای رایانه های کوچک ایجاد کند.
این سیستم که "یونیکس" نام دارد حتی امروزه نیز استفاده می شود و مهمترین رقیب ویندوز و لینوکس به شمار می رود. یونیکس امروزه در سرورهای اینترنتی بیشترین استفاده را دارد. یونیکس به عنوان قدیمی ترین سیستم عامل در دسترس شناخته می شود و در "ایستگاههای کاری" به کار می رود.
"ایستگاههای کاری" به رایانه هایی گفته می شود که برای پیچیده ترین کاربردهای علمی و فناوری و ساخت ماهواره ها استفاده می شوند.
تامپسون پیش از ایجاد این سیستم عامل، یک بازی رایانه ای به نام "سفر فضایی" (Space Travel) را ساخت و تصمیم گرفت آن را روی رایانه Pdp-7 نصب کند اما برای نصب این بازی نیاز به یک سیستم عامل جدید داشت.
قبل از عرضه تجاری یونیکس که با کمک دیگر محققان لابراتوار بل در شرکت تلفنی At&T و محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست توسعه یافته بود بر روی تکمیل این برنامه 10 سال تلاش شد. این سیستم عامل در ابتدا به صورت آزاد قابل استفاده بود اما از سال 1984 تحت قانون حق مولف قرار گرفت.
آرپانت؛ پدر بزرگ اینترنت
به گزارش مهر، آرپانت (ARPANET) مخفف عبارت "شبکه واسطه پروژه های تحقیقات پیشرفته" در سال 1969 بررسی و ساخته شد. این شبکه را که جد بزرگ اینترنت امروزی می دانند، "دارپا" (آژانس توسعه فناوریهای نو در استفاده های نظامی وزارت دفاع آمریکا) اختراع کرد.
آرپانت که در سال 1983 منجر به اختراع اینترنت شد در سال 1969 با اهداف نظامی آمریکا در سالهای جنگ سرد ایجاد شد. این شبکه راه حلی برای حل مشکل امنیت شبکه های ارتباطی بود. در این شبکه چند رایانه به هم متصل می شدند و اطلاعات خود را با هم به اشتراک می گذاشتند.
تولد برنامه نویس سیستم عامل لینوکس
لینوس بنه دیکت توروالدز در 28 دسامبر 1969 در هلسینکی فنلاند متولد شد. این برنامه نویس و هکر فنلاندی اولین نسخه سیستم عامل منابع آزاد "کرنل لینوکس" را نوشت.
وی بین سالهای 1988 تا 1996 در دانشگاه هلسینکی در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کرد. عنوان رساله پایاننامه لینوس، "لینوکس: یک سیستم عامل قابل حمل" (Linux: A Portable Operating System) بود.
توروالدز شروع به توسعه "کرنل لینوکس" کرد و پس از آن توانست از ترکیب لینوکس با سیستم GNU که ریچارد استالمن آن را نوشته بود سیستم عامل GNU/Linux را ابداع کند و به این ترتیب GNU/Linux وارد بازار سیستم عاملها شد و با "مایکروسافت ویندوز"، Mac OS X و "یونیکس" به رقابت پرداخت. به این ترتیب محصول خلاقیت کسی که در سال تولد یونیکس اولین سیستم عامل رایانه ها متولد شده بود با این سیستم عامل به رقابت پرداخت.
اولین پیوند قلب مصنوعی
تحقیقات برای ساخت یک قلب مصنوعی از دهه 50 آغاز شد و در سال 1957 اولین قلب مصنوعی بر روی یک سگ آزمایش شد. این سگ به مدت یکساعت و نیم با این پمپ قلبی پلاستیکی زنده ماند.
در سال 1969 یک جراح قلب و عروق آمریکایی به نام "دنتون ای. کولی" اولین پیوند قلب مصنوعی را بر روی مردی که در انتظار پیوند بود انجام داد. این بیمار 64 ساعت با این قلب مصنوعی به حیات خود ادامه داد.
پرتاب کاوشگرهای دوقلو به سیاره زهره
در طول جنگ سرد و در دورانی که اوج رقابتهای فضایی میان آمریکا و روسیه بود اتحاد جماهیر شوروی سابق کاوشگرهای دوقلوی "ونرا5" و "ونرا6" را برای انجام کشفیات به سیاره زهره پرتاب کرد.
ونرا 5 در 5 ژانویه 1969 از پایگاه فضایی بایکینور در قزاقستان پرتاب شد. این کاوشگر هزار و 130 کیلو وزن داشت. در پی پرتاب این کاوشگر، ونرا 6 نیز در 16 می 1969 با هدف بررسی اتمسفر سیاره زهره پرتاب شد.
پرتاب کاوشگرهای مارینر 6 و مارینر 7 به مریخ
پس از پرتاب کاوشگرهای روسی "ونرا" و کمی قبل از انجام سفر رویایی به ماه بار دیگر نوبت به آمریکا رسید که در دوران جنگ سرد قدرت فضایی خود را به رخ روسها بکشد. برای نیل به این هدف آمریکا سیاره مریخ را انتخاب کرد. به طوری که در 24 فوریه 1969 کاوشگر مارینر 6 و در 27 مارس همان سال مارینر 7 را به طرف مریخ پرتاب کرد. کاوشگرهای مارینر 6 و 7 در لابراتوار فیزیک فضا و اتمسفر ناسا ساخته شده بودند.
نظر شما