به گزارش خبرگزاری مهر، روز پنجشنبه عبدالباسط علی مقراحی آزاد شد. وی متهم است که در 21 دسامبر 1988 در بوئینگ 747 شرکت هواپیمایی "پان آمریکن" که از لندن عازم نیویورک بوده بمبگذاری و این هواپیما را بر فراز لاکربی اسکاتلند منفجر کرده است.
مقراحی تنها فرد متهم است که به حبس ابد محکوم شده بود.
در این حادثه 270 نفر کشته شدند که بسیاری از آنها از شهروندان آمریکا بودند.
آزادی وی با انتقادات شدید از سوی برخی از محافل رو به رو شد و بسیاری از جمله سیف الاسلام قذافی فرزند معمر قذافی رهبر لیبی این اقدام را نتیجه ملموس بهبود روابط طرابلس و لندن می دانند و بر همین اساس روز گذشته رابرت مولر رئیس اف بی آی آمریکا آن را محکوم و تاکید کرد که این به سبب توافق های تجاری بین لندن و طرابلس بویژه در زمینه نفتی بوده است. اما دولت انگلستان این مسئله را رد می کند و آزادی المقراحی را صرفاً به سبب بیماری او توجیه می کند.
مقام های انگلیس و اسکاتلندی عقیده دارند که المقراحی آزاد نشده بلکه به سبب بیماری سرطان پروستات برای انتظار مرگ خود به لیبی نقل مکان کرد.
نخست وزیر اسکاتلند آزادی المقرحی پس از آگاهی از ابتلای وی به سرطان را تصمیمی درست و انسان دوستانه توصیف کرد.
این در حالی است که نخست وزیر پیشین کانادا، جک مک کانل، تصمیم آزادی المقرحی را سبب تیره شدن چهره اسکاتلند دانسته و این اقدام را "اشتباه فاحش در قضاوت" نامید.
مایکل مولن رئیس ستاد ارتش آمریکا نیز در گفتگو با سی ان ان در این باره این اقدام اسکاتلند را تصمیمی نه انساندوستانه بلکه "سیاسی" می داند می گوید که از تصمیم برای آزادی او نگران و پریشان شده است.
در حالیکه انگیس و اسکاتلند این تصمیمی را غیر سیاسی می دانند اما منابع غربی بر این باورند که روابط تجاری انگلیس با لیبی عاملی مهم در اتخاذ این تصمیم بوده است.
سیف الاسلام قذافی فرزند معمر قذافی گفته بود که در گفتگوهای نفتی بین دو کشور لیبی و اسکاتلند همیشه آزادی المقراحی را مطرح کرده است.
آزادی مقراحی روابط اسکاتلند را با برخی کشورهای غربی از جمله کانادا و آمریکا دچار تنش کرده است.
نظر شما