۲ شهریور ۱۳۸۸، ۱۲:۵۴

مشروح/قشقاوی:

اتهام دخالت ایران در امور عراق بی‌پایه است/انتقاد از مواضع اخیر مرکل

اتهام دخالت ایران در امور عراق بی‌پایه است/انتقاد از مواضع اخیر مرکل

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اخبار منتشر شده مبنی بر طرح اتهامات جدید به ایران در خصوص دخالت در امور داخلی عراق را نیز با اشاره به مواضع مقامات عراقی در این خصوص رد کرد و گفت: این اتهامات کاملا بی اساس بوده و یک بار هم ثابت نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از ظهر امروز دوشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در واکنش به اخبار منتشر شده درباره نشست احتمالی گروه کشورهای موسوم به 1+5 درباره مسئله هسته ای ایران گفت: در این خصوص اخباری منتشر شده که باید در انتظار رسیدن موعد مقرر برای مشاهده صحت و سقم آن باشیم.

وی با تاکید بر اینکه موضع تهران در خصوص فعالیت های صلح آمیز هسته ای کاملا واضح و روشن است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ان پی تی و موافقتنامه جامع پادمانی به تعهدات خود عمل کرده و گزارش های سابق مدیر کل آژانس گواهی بر این مدعاست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور با تاکید بر اینکه روند تعامل ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی همچون گذشته در آینده نیز ادامه خواهد یافت، وجود دو نوع تحلیل در خصوص لزوم تشدید تحریم های ضد ایرانی و مسئله تجدید نظر در این نوع برخورد با تهران را مورد اشاره قرار داد و به کشورهای غربی توصیه کرد که در فاز جدید مواجهه با مسئله هسته ای ایران رویکرد تعاملی را جایگزین روش های تقابلی نمایند.

قشقاوی ادامه داد: به هر صورت ما مواضع خودمان را در این باره داشته و داریم و کاری هم به طرف مقابل نداریم ضمن آنکه فکر می کنم درحال حاضر و در آستانه آغاز به کار دولت دهم در ایران و تجربه طرف های غربی در حوزه سیاست های تقابلی این ضرب المثل ایرانی که "آزموده را آزمودن خطاست" باید مورد توجه این کشورها قرار گیرد.

وی تصریح کرد: بر اساس آنچه گفته شد، بهتر است این کشورها با رویکرد خود درباره ایران به طور اساسی تجدید نظر کرده و به رویکرد و سیاست تعاملی روی آورند ضمن آنکه جمهوری اسلامی ایران همواره ثابت کرده که ظرفیت های فراوانی در عرصه تعامل و گفتگو دارد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین هرگونه موضع گیری درباره گزارش جدید مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی را که قرار است به زودی درباره فعالیت هسته ای ایران منتشر شود به انتشار این گزارش و مشاهده جزئیات آن از سوی تهران موکول کرد.

وی گمانه زنی های رسانه ای و پیش بینی های مرسوم پیش از ارائه گزارش البرادعی را سنتی سابقه دار دانست و گفت: سیاق ما همواره این بوده که پیش از صدور گزارش ها قضاوت نکنیم و لذا باید منتظر باشیم تا این گزارش منتشر شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور یادآور شد که طبعا به هر اندازه مسائل سیاسی و حاشیه ای از گزارش های مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی دور باشد ارزش حقوقی و سازمانی این گزارش بیشتر محفوظ خواهد ماند.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری در خصوص برخی فضاسازی های رسانه های منطقه درباره تحولات کشور یمن گفت: ما همواره به تمامیت ارضی و حاکمیت یمن احترام گذاشته و به تثبیت صلح و ثبات در این کشور تاکید داریم.

قشقاوی با تاکید براینکه تبلیغات صورت گرفته در این باره واقعیت ندارد، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که مسائل سعده مباحثی داخلی بوده و باید در چارچوب راهکارهای سیاسی آرامش به این منطقه باز گردد.

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این سئوال که آیا ماموران آژانس به تازگی از تاسیسات هسته ای کشورمان در نطنز و اراک بازدید کرده اند؟ اظهار داشت: چارچوب همکاری ما با این نهاد بین المللی از گذشته تا زمان حال و آینده ثابت است و این همکاری ها در قالب پادمان و ان پی تی ادامه خواهد یافت.

وی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر لغو روادید دیپلمات های ایرانی از سوی دولت هندوراس نیز افزود: ما با هندوراس هیچ رابطه سیاسی و دیپلماتیک نداریم ، طبعا وقتی چنین رابطه ای مطرح نباشد مباحث لغو روادید و این قبیل مسائل نیز جایی برای مطرح شدن نخواهد داشت.

قشقاوی اخبار منتشر شده مبنی بر طرح اتهامات جدید به ایران در خصوص دخالت در امور داخلی عراق را نیز با اشاره به مواضع مقامات عراقی در این خصوص رد کرد و گفت: این اتهامات کاملا بی اساس بوده و یک بار هم ثابت نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: اخیرا برخی مقامات عراقی از جمله هوشیار زیباری و آقای المالکی از پیگیری این مسئله سخن گفته و اتهامات مطرح شده در این خصوص را کاملا بی اساس خوانده اند، ضمن آنکه بر اساس موضع مقامات عراقی این مباحث به قصور داخلی در این کشور مرتبط بوده است.

قشقاوی با تکرار مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص کشور عراق اعلام کرد که تهران همواره خواستار صلح و ثبات در همسایه غربی خود بوده و این موضوع را شرط اساسی تحقق عمران و آبادانی در عراق می داند. ضمن آنکه هیچ دلیل منطقی برای اینکه ایران خواستار نا امنی در عراق باشد وجود ندارد.

وی در خصوص سخنان اخیر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره کاهش سطح روابط تهران - برلین اظهار داشت: به هر حال نمایندگان محترم اظهاراتی را مطرح می کنند اما در حال حاضر روابط سیاسی ما با کشور آلمان در سطح سفیر است.

سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که دستگاه سیاست خارجی کشور برنامه ای برای کاهش روابط دیپلماتیک نه با آلمان و نه با هیچ کشور دیگر در دستور کار ندارد.

قشقاوی در خصوص سرنوشت 3 تبعه آمریکایی دستگیر شده در مرزهای غربی ایران نیز اظهار داشت: در پی مطرح شدن برخی ادعاهای خبری ما اعلام کردیم که این مسئله باید مورد بررسی قرار گیرد و در حال حاضر به ویژه با توجه به موقعیت خاص آن مناطق خبر جدیدی در این باره نداریم.

وی در واکنش به مواضع مقامات فرانسوی در خصوص مسئله دستگیری و آزادی کلوتید ریس در ایران در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری گفت: به هر حال مواجهه کشورهای غربی با این قبیل مسائل و بهره گیری آنان از استانداردهای دوگانه و برخوردهای گزینشی از جمله مشکلات همیشگی ما با این کشورها بوده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: ما انتظار داریم دولت فرانسه به جای مواجهه سیاسی با این مسئله رویکرد قضایی خود در این خصوص را مورد بازبینی قرار دهد.

قشقاوی با اشاره به وقوع ماجرایی مشابه در خصوص تبعه ایرانی در فرانسه و امتناع دستگاه قضایی آن کشور از پذیرش وثیقه برای آزادی این فرد، گفت: عجیب است که دولت فرانسه به رغم نگرانی شدید خانواده آقای کاکاوند که تنها با هدف توریستی به این کشور سفر کرده بود حاضر به پذیرش وثیقه برای آزادی این تبعه ایرانی نیست.

وی با تاکید براینکه کاکاوند بی جهت در فرانسه بازداشت شده است، یادآور شد: البته ما در اینجا در مقام مقایسه مستقیم این دو پدیده نیستیم اما به عنوان مثال می توان با مرور رویکرد ایران و فرانسه در این دو مورد نوع مواجهه کشورها با مسائل قضایی را مرور نمود و درباره بکارگیری معیارهای دو گانه قضاوت کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوالی دیگر مبنی بر اینکه بسته پیشنهادی ایران به کشورهای غربی سرانجام چه زمانی آماده ارائه به آنها خواهد شد؟ گفت: این بسته در حال تدوین است و به اعتبار جامعیت و فراگیر بودن آن حق دهید که فرصت مقتضی در این چارچوب مد نظر قرار گیرد.

قشقاوی در خصوص مواضع اخیر حسنی مبارک رئیس جمهور  مصر در جریان سفر به آمریکا علیه ایران نیز اظهار داشت: به رغم حسن نیتی که ایران در عرصه روابط با کشورهای مختلف از خود نشان می دهد هر از گاهی شاهد طرح مسائلی از سوی برخی مقامات مصری هستیم که برای وحدت جهان اسلام زیان داشته و نمی تواند در این حوزه فایده ای داشته باشد.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در خصوص مسائل جهان اسلام توصیه کرده که باید با تکیه بر اشتراکات حرفهایی بزنیم که دشمنان مشترک جهان اسلام را شاد نکنیم به هر حال ما معتقدیم حمایت معنوی از مقاومت مطلوب کلیت جهان اسلام بوده و باعث مباهات تمام اعضای این خانواده بزرگ می باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص مواضع وزیر خارجه انگلیس درباره ارائه تعهد از سوی ایران با یادآوری موضع سابقش گفت: همانطور که پیش از این گفته شده هیچ تعهد خاصی در این باره مطرح نبود اما در چارچوب تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای انگلیسی اش از تلاش ایران برای آزادی کارمند ایرانی سفارت انگلیس در چارچوب مسائل قضایی کشور سخن رفته بود.

قشقاوی با تاکید بر اینکه سخن متکی در گفتگوی تلفنی با میلیبند به دو اصل احترام به دستگاه قضایی ایران و طی روال قانونی امور منوط شده بود مجددا تاکید کرد که این مسئله صرفا در حد یک توافق تلفنی بوده و تعهدی در این باره مطرح نیست.

وی در ادامه سخنان خود دراین نشست خبری اعلام کرد که هیچ مسئله ای جدید در خصوص مذاکرات سه جانبه ایران، آمریکا وعراق درباره مسائل همسایه غربی کشورمان مطرح نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست خبری با انتقاد از مواضع اخیر آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان درباره مسائل داخلی ایران سخنان این مقام آلمانی را به منزله دخالت در امور داخلی ایران توصیف کرد و به مرکل توصیه نمود که به جای پرداختن به مسائل بی اساس به اتخاذ مواضع واقع گرایانه روی آورد.

قشقاوی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر برگزاری اجلاس غیر رسمی در خصوص رژیم حقوقی دریای خزر بدون حضور ایران گفت: همانطور که منابع خبری به نقل از مقامات قزاقستان نیز گزارش کردند چنین چیزی مطرح نبوده است.

وی یادآور شد که بر اساس قوانین بین المللی حاکم بر رژیم های حقوقی هیچ گاه بدون توافق تمام اعضا و کشورهای حاضر در چنین رژیمی نمی توان توافقی را صورت داد؛ بر این اساس بدون نظر جمهوری اسلامی ایران یا دیگر کشورهای حوزه خزر امکان توافق درباره رژیم حقوقی این دریا غیر ممکن است.

سخنگوی وزارت خارجه در پایان فلسفه اصلی سفر بشار اسد به تهران را تبریک به محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور جدید ایران عنوان کرد و گفت: در چارچوب این سفر موضوع همکاری های منطقه ای نیز مطرح شد و به رغم مدت کوتاه مذاکراتی بسیار مفید برای هر دو طرف صورت گرفت.

کد خبر 935051

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha