۷ شهریور ۱۳۸۸، ۱۰:۳۸

هاشمی خبر داد:

توقف چند ماهه واگنهای مترو در گمرک به دلیل عدم تامین اعتبارات اسنادی

توقف چند ماهه واگنهای مترو در گمرک به دلیل عدم تامین اعتبارات اسنادی

مدیر عامل قطار راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) از توقف چند ماهه واگنهای مترو در گمرک به دلیل عدم تامین اعتبارات اسنادی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "محسن هاشمی" گفت:  بر طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته مقرر شده بود که امسال حداقل 80 واگن و 12 لوکوموتیو جدید وارد ناوگان مترو شود که به دلیل مشکلات بانکی این برنامه به شدت دچار بحران شده است.

وی افزود: بیش از دو ماه است که تجهیزات ساخت واگنهای مترو در گمرک مانده اما امکان استفاده از آنها فراهم نیست. همچنین قطعات 32 واگن 2 طبقه خط تهران- کرج و برخی از قطعات واگن های خطوط داخلی  که باید در کارخانجات واگن سازی ساخته شوند و همچنین یک قطار خطوط درون شهری در گمرک به دلیل عدم تامین اعتبارات اسنادی متوقف مانده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: سیستم بانکی چون اطمینان ندارد در صورت ورود واگنها به ناوگان هزینه خرید آنها از سوی مترو تامین شود از تمدید LC و تامین اعتبارات اسنادی خودداری می کند. در این میان دولت و شهرداری باید بازپرداخت اعتبارات اسنادی را تضمین کنند تا واگنهای جدید از گمرک ترخیص شده و به خطوط وارد شوند.

هاشمی خاطرنشان کرد: اگر مترو در بازپرداخت اعتبارات اسنادی تاخیر داشته باشد سیستم بانکی متضرر می شود و با توجه به اینکه اعتبارات و وامهای قبلی مترو توسط دولت به موقع پرداخت نشده اکنون سیستم بانکی تضمین لازم برای تامین اعتبارات اسنادی جهت ورود واگنهای جدید به ناوگان را ندارند.

مدیرعامل مترو تهران با بیان اینکه 80 درصد ازمسافران خط 5 مترو مستقیم از کرج به تهران می آیند و تعداد مسافران ایستگاههای  بین راهی بسیار کمتر است گفت: برای رسیدن به سر فاصله حرکت 5 دقیقه در مترو تهران - کرج و کاهش تاخیرهای ناشی از خرابی واگنها و همچنین رسیدن به سرفاصله حرکت دو دقیقه در خطوط داخلی مترو قرارداد خرید 160 واگن دو طبقه و 38 لوکومتیو و 455 واگن معادل 65 قطار برای خطوط داخلی شهر منعقد شد. اما با عدم تامین اعتبارات اسنادی برای ورود این واگنها و لوکوموتیوها به شدت دچار مشکل شده ایم.

هاشمی افزود: خرید و ورود واگنها و لوکوموتیوهای جدیدی که قرارداد آنها منعقد شده حدود 600 میلیون یورو و یا به عبارتی حدود هزار میلیارد تومان هزینه در بردارد که بر این اساس طی 4 سال سالانه باید برای ورود این واگنهای جدید به خطوط حدود 250 میلیارد تومان هزینه شود.

وی تصریح کرد: البته این هزینه تنها برای تامین واگنهای مورد نیاز خط 5 و خطوط داخلی موجود است و برای خطوط جدید مانند خط 3 و 4 نیز باید واگنهای دیگری خریداری شود اما متاسفانه عدم تامین اعتبارات اسنادی نگرانیهای جدی در این زمینه به وجود آورده و از مسئولین درخواست داریم به این مشکل رسیدگی و برای حل آن اقدام کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه هر قطار خط تهران - گلشهر بیش از دو هزار مسافر و هر قطار خطوط داخلی حداقل هزار و 500 مسافر را جابجا می کنند گفت: خرابی یک قطار در مترو کل شبکه را با مشکل مواجه می کند و اثر خرابی یک قطار بر کل شبکه تاثیرگذار است و یک باره برای تعداد زیادی از مسافران در کل شبکه ایجاد مشکل می کند.

مدیر عامل شرکت متروی تهران و حومه با تاکید بر اینکه ما یا نباید مترو داشته باشیم و یا اگر داریم باید امکانات مورد نیاز آن را تامین کنیم و این سیستم به هیچ وجه به طور ناقص قابل اداره کردن نیست گفت: تامین واگنها و لوکومتیوهای مورد نیاز مترو از توسعه خطوط ضروری تر و با اهمیت تر است و مسئولان باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند تا به دلیل کمبود ناوگان و فرسودگی آن شاهد سطح پایین خدمات رسانی و نارضایتی شهروندان نباشیم.

کد خبر 937604

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha