۹ شهریور ۱۳۸۸، ۱۱:۴۵

در گفتگو با مهر عنوان شد:

سند چشم‌انداز قم برای صنعت استان بازدارنده است

سند چشم‌انداز قم برای صنعت استان بازدارنده است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان صنایع و معادن استان قم ضمن انتقاد از بی توجهی مسئولان به بخش صنعت گفت: در سند چشم‌انداز قم بخش صنعت و معدن مورد بی مهری و کم لطفی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، در حالی استاندار قم سند چشم‌انداز قم را میثاقی برای مدیران استان خوانده و مدعی شده است مدیران استان می‌توانند با اتکا به‌این میثاق برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود را جهت عمران و آبادانی عملیاتی کنند که بسیاری از مدیران سند چشم‌انداز قم را دارای اشکالات اساسی دانسته وخواستار بازنگری و پرهیز مسئولان از یکجانبه گرایی در این سند شده‌اند.

رئیس سازمان صنایع و معادن استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر در قم با اشاره به اولویت مباحث فرهنگی در سند چشم‌انداز قم گفت: ما هم با این موضوع موافق هستیم که شهر قم باید پایتخت تفکر دینی باشد، منتهی معتقد هستم که اقتصاد جزو لاینفک پیکره یک جامعه است وباید متناسب با آن پیکره باشد. به طور مثال اگر بخش تولید تفکر دینی مغز باشد بخش اقتصاد و صنعت نیز قلب آن است و باید تفکرات و محصولات فرهنگی و دینی را پشتیبانی کند.

مهندس غلامحسین احدی  تأکید کرد: تولید و نشر تفکر و محصولات دینی و فرهنگی به پشتوانه مالی و اقتصادی نیاز دارد و اگر این بخش تقویت نشود سایر بخش‌ها نیز تقویت نخواهد شد.

مظلومیت بخش صنعت استان در سند چشم‌انداز قم

احدی سند چشم‌انداز قم را دارای اشکالات اساسی دانست و گفت: با توجه به فعالیت عظیم فرهنگی و تولید تفکر دینی در استان قم باید بخش اقتصاد و صنعت نیز هم شأن و هم پایه‌این فعالیت وجود داشته باشد و برای رسیدن به‌ این امر مهم باید راهبردهای اقتصادی به صورت کامل‌تر دیده شود.

احدی تصریح کرد: در سند چشم‌انداز قم در سایر بخش‌ها به تفصیل راهبردهای سیاست‌ها بیان شده است اما بخش صنعت و اقتصاد بسیار کمرنگ دیده شده و سریع از آن رد شده‌اند.

وی با اشاره به فرازهایی از سند چشم‌انداز قم که در آن به صنعت اشاره شده است ‌گفت: متأسفانه تدوین کننده و یا تدوین کنندگان این سند طوری سند را نوشته‌اند که گویی با بخش صنعت عناد دارند.

وی یادآور شد: با توجه به اهمیت بخش صنعت و معدن و تاثیر آن در اشتغال‌زایی جوانان باید در سند چشم‌انداز قم هدف‌گزاری درستی برای آن انجام می‌شد و راهبردها و راه‌های رسیدن به اهداف نیز تعیین می‌گشت.

ایجاد اشتغال نیازمند توجه به بخش صنعت

رئیس سازمان صنایع و معادن استان قم در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بخش عمده‌ای از ایجاد و تأمین اشتغال به عهده صنعت است از یک جانبه گرایی تدوین کنندگان سند چشم انداز قم و کم توجهی به بخش صنعت شدیداً انتقاد کرد و گفت: تمام کشور‌ها در دنیا در بخش اشتغال‌ به صنعت و به ویژه صنایع بزرگ توجه دارند اما متأسفانه در سند چشم انداز قم به این امر مهم توجه نشده است و در قسمت‌هایی که اشاره به صنعت شده گویی با بخش صنعت عناد داشته‌اند.

قم نیازمند صنایع بزرگ

وی با بیان اینکه استان قم نیازمند صنایع بزرگ است تصریح کرد: در این سند تنها توجه مختصری به صنایع کوچک شده و به عقیده من شخصی که سند چشم انداز قم را نوشته اطلاعی از صنایع بزرگ نداشته است.

احدی با اشاره به فرصت‌های صنعتی و موقعیت جغرافیایی ویژه شهر قم تدوین کنندگان سند چشم انداز قم را مورد انتقاد قرار داد و گفت: قرار دادن صنایع بزرگ در کنار آلاینده‌ها کار بسیار اشتباهی است و متاسفانه همین تفکر و نگاه باعث شده که امروز در استان صنایع بزرگ نداشته باشیم.

رئیس سازمان صنایع و معادن استان قم ضمن تاکید بر ضرورت سرمایه گذاری در صنایع بزرگ افزود: در بخشی از این سند گفته شده است صنایع نباید تقلیدی باشد بلکه مبتنی بر مزیت‌ها باشد، سوال من این است که این مزیت‌ها چیست و چرا مشخص نگردیده است؟ در جایی دیگر نیز آمده است صنایع نیازمند به آب در قم ایجاد نشود.

وی تاکید کرد: من نمی‌دانم با این وضعیت چه چیزی برای صنعت قم باقی خواهد ماند؟

احدی اظهار داشت: در سند چشم انداز قم تنها یک صفحه، آن هم به صورت منفی به بخش صنعت اختصاص داده شده است.

وی تصریح کرد: با یک جانبه گرایی جهت توزیع اشتغال در استان قم نیز با مشکل مواجه خواهیم شد زیرا همه مردم قم که نمی‌خواهند در بخش فرهنگی فعالیت نمایند، عده‌ای هم قصد دارند به دنبال کارهای تولیدی، اقتصادی و... بروند. این‌ها را می‌خواهیم چه کار کنیم؟ آیا می‌توانیم به آن‌ها بگوییم مهاجرت نکنند، جوانان فارغ التحصیل صنعتی، اقتصادی و مدیریتی و... در کجا باید مشغول کار شوند؟ آیا با ایجاد صنایع کوچک می‌توان پاسخگوی نیاز شغلی این افراد بود؟

احدی اضافه کرد: در حال حاضر طرح کارخانه‌ فولاد قم هنوز راه‌اندازی نشده است، حدود50 نفر از فارغ‌التحصیلان درجه یک در رشته‌های مهندسی در آن جذب و مشغول آموزش شده‌اند، صنعت سیمان نیز وضعیت مشابهی دارد اما آیا با ایجاد صنایع کوچک می‌توان به این میزان اشتغال‌زایی رسید؟

وی تاکید کرد: ایجاد زمینه شغلی برای جوانان استان قم مستلزم این است که در سند چشم انداز قم به همه بخش‌ها نگاه درستی داشته باشیم.

سند چشم انداز قم نیازمند بازنگری است

احدی در بخش دیگری از از سخنانش خواستار بازنگری سند چشم انداز قم شد و گفت: ما از متولیان و دست‌اندرکاران این سند خواهش کرده‌ایم در بخش اقتصادی و صنعتی آن بازنگری و تجدید نظر نموده و ضمن پرهیز از صنفی‌نگری و منفی بافی در بخش صنعت راهبردهای بیشتر و جامع‌تری در این حوزه اتخاذ نمایند.

وی در تشریح دلایل این بی توجهی اظهار داشت: بنده در جریان علت این بی‌توجهی نیستم اما ظاهراً دوستان احتمال داده‌اند صنعت نیاز به چشم انداز ندارد و خود به خود به وجود می‌آید.

احدی بیان داشت: من از دوستان علت این موضوع را سوال کرده‌ام، آن‌ها می‌گویند ما در سند چشم انداز قم این مباحث را آورده‌ایم اما ما که چیزی مشاهده نکرده و نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: اگر قرار است سند چشم انداز قم میثاق و سرمشق مدیران باشد، باید اصلاح شود و به طور علمی و کارشناسی مورد بحث، بررسی و بازنگری قرار گیرد.

رئیس سازمان صنایع و معادن استان قم یادآور شد: وظیفه قانونی خود می‌دانم که بگویم در سند چشم انداز قم، به بخش صنعت توجه نشده و اگر هم مطلبی در این سند آمده تنها بازدارنده بوده است.

تفکر مدیران قم به صنعت باید عوض شود

رئیس سازمان صنایع و معادن استان قم در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت تغییر نگاه و تفکر مدیران استان به بخش صنعت تاکید کرد و گفت: متاسفانه این طرز تفکر که قم صنعت نیاز ندارد از مدت‌ها قبل‌ها در قم بوده است.

وی با اشاره به وجود برخی تناقضات در سند چشم انداز قم خاطرنشان ساخت: سوال من از دوستان این است که آیا تعریف صنایع کوچک، بزرگ و تناسب بین آن‌ها را می‌دانند؟

احدی ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد صنایع و خوشه‌های بزرگ صنعتی در قم گفت: صنایع کوچک به رغم زود بازده بودن، همواره در معرض خطر و آسیب هستند و با نوسانات اقتصادی دچار مشکل می‌شوند از این رو ما باید به سمت ایجاد صنایع بزرگ در استان برویم و این موضوع را جدی بگیریم.

وی خواستار برنامه‌ریزی دقیق‌تر مسئولان استان شد و با اشاره به آمار بیکاران استان قم خاطرنشان ساخت: متاسفانه امروزه تعداد زیادی بیکار در قم وجود دارد، بسیاری از فارغ‌‌التحصیلان دانشگاهی نیز از این شهر مهاجرت کرده‌اند لذا باید این معضلات را ریشه یابی کرد و برای آن برنامه ریزی و چاره‌ اندیشی نماییم.

وی تاکید کرد: آیا رسالت قم این است که هرکس مهندس شد از قم مهاجرت نماید؟

کد خبر 938643

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha