مجید امرایی به خبرنگار مهر گفت: با توجه به پایان هفت سال مأموریت در بخش نمایشدرمانی جانبازان اعصاب و روان بیمارستان سعادتآباد قصد دارم نتایج و تجربیات این پژوهش را در قالب کتابی منتشر کنم. در هفت سال گذشته نمایشدرمانی از تأثیرگذارترین شیوههای توانبخشی بیمارستان بود که 35 جانباز را تحت پوشش داشت. در این کار تحقیقی به 26 تکنیک نمایشدرمانی رسیدیم.
کارشناس نمایشدرمانی بیمارستان سعادتآباد افزود: امیدواریم مسئولین مراکز توانبخشی بنیاد شهید به خصوص در زمینه توانبخشی جانبازان توجهی خاص به درمان غیر دارویی و نمایشدرمانی داشته باشند و این حرکت را ادامه دهند. در دنیا توجهی خاص به درمانهای غیر دارویی نظیر موسیقیدرمانی و تئاتردرمانی میشود که متأسفانه در ایران اینگونه نیست.
وی با اشاره به برپایی کارگاه تحقیقاتی نمایشدرمانی در دانشگاه سوره گفت: این کارگاه دو ماهه درباهر درمان استرس، افسردگی و اضطراب با حضور پنج مددجو به صورت تئاتر آپارتمانی برگزار شد و در آن از شیوه و تکنیک خلق موقعیتهای مشابه برای رفع عارضهها و قرار دادن مراجعین در موقعیت بازیسازی برای دوری از اضطراب، استرس و افسردگی استفاده شد.
امرایی ادامه داد: در این کارگاه موضوعها از مددجویان گرفته و درمان با خلق موقعیت نمایشی با تکیه بر بداههپردازی و استفاده از یاوران نمایشی انجام شد. پس از دو ماه با تستهای گرفته شده مشخص شد علائم این عارضه در این بیماران به شدت کاهش پیدا کرده است. این نخستین بار بود که تیم نمایشدرمانی خارج از یک مرکز بیمارستانی به اجرای پروژه میپرداخت.
نظر شما