۱۴ شهریور ۱۳۸۸، ۸:۳۴

باید و نباید مدیریت فرهنگی-8/

نیکبین: وظیفه دولت حمایت از هنر است

نیکبین: وظیفه دولت حمایت از هنر است

تهیه‌کننده فیلم سینمایی "سوپر استار" وظیفه دولت را حمایت از هنر می داند و معتقد است امور اجرایی سینما باید به دست‌اندرکاران آن واگذار شود.

محمد نیکبین به خبرنگارمهر گفت: مشکل عمده سینما و سینماگران ایرانی عملکرد سلیقه‌ای مدیران درعرصه‌های هنری به خصوص سینما و اعمال نظر شخصی آنها در این حوزه‌ها است. متاسفانه فیلمسازان به دلیل تفاوت دردیدگاه‌های مدیران با مشکلات بسیاری برای صدور پروانه ساخت و نمایش مواجه می‌شوند.

وی ادامه داد: وظیفه دولت در امور هنری تنها حمایت مالی از این عرصه است، سپردن اموراجرایی هنری به دست فرهنگیان و اعتماد به علم و تجربه آنها، زیرساخت‌های لازم برای برای ارتقاء هنرو اشاعه فرهنگ در جامعه را بوجود می‌آورد.

تهیه‌کننده فیلم سینمایی "آتش بس" درباره نقش بخش خصوصی در رشد سینما افزود: در صورتی که علاوه برحمایت و تعامل دولت، سیاست‌های شفاف و مستدام، مسیری هموار را برای تولید فیلم پیش روی فیلمسازان در بخش خصوصی قرار دهد، حتما این بخش به دلیل آشنایی با مشکلات و مسائل سینما، نیاز مخاطبان و راهکارهای لازم برای ساخت فیلم خوب و مخاطب پسند در ارائه آثار قابل قبول موفق عمل می‌کند.

نیکبین در ادامه افزود: اگر علاوه بررفع محدودیت‌ها و سپردن تولیدات سینمایی به بخش خصوصی  با  احترام و اعتماد به آگاهی و انتخاب تماشاگر، تصمیم گیری در خصوص نکات مثبت و منفی آثار، ارزشیابی و اعتراض به اثر خلق شده را به مخاطبان واگذار کنیم در کوتاه مدت  شاهد حذف آثار بی‌محتوا وبی‌کیفیت از پرده سینماهای کشور می‌شویم.

وی در باره نحوه حمایت دولت از سینما و سینماگران گفت: سینمای ما در بخش خصوصی با ضعف مالی رو به رو است و به حمایت و سرمایه گذاری دولت نیاز دارد. ساخت فیلم در برخی ژانرها، ساخت سالن و شهرک سینمایی، تهیه ابزار و امکانات لازم، ورود تکنولوژی جدید به عرصه‌های هنری تنها با پشتیبانی و بودجه‌های دولتی امکان پذیر است. 

تهیه‌کننده فیلم سینمایی "واکنش پنجم" درباره حمایت از فیلم‌های فرهنگی ادامه داد: فیلم فرهنگی مخاطب عام را جذب نمی‌کند. تهیه‌کنندگان بخش خصوصی به دلیل ترس از بازگشت سرمایه حاضر به سرمایه گذاری در این گونه از سینما نیستند. اما به دلیل ضرورت ساخته شدن این فیلم‌ها برای بیان و یادآوری پیام‌های اعتقادی، حفظ  باورها و فرهنگ ملی نیازمند سرمایه گذاری و تولید این آثار توسط دولت هستیم.

وی در پایان گفت: امیدواریم مدیران جدید با ایجاد ارتباط و تعاملی سازنده و برگزاری جلساتی برای شنیدن نظر و مشکلات سینماگران و اعمال آنها در سیاست گذاری‌های جدید شرایط لازم برای حل مشکلات و رشد و شکوفایی سینمای ایران را فراهم کنند.

کد خبر 940167

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha