۱۴ شهریور ۱۳۸۸، ۹:۳۸

بر اثر خشکسالی؛

درختان بلوط و زالزالک وحشی لرستان خشک شدند

درختان بلوط و زالزالک وحشی لرستان خشک شدند

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان منابع طبیعی، جنگلداری و آبخیزداری استان لرستان گفت: بر اثر خشکسالی بخش عمده ای از درختان بلوط و زالزالک وحشی این استان خشک شده اند.

احمد کلانتری در گفتگو با خبرنگار مهر به تاثیر خشکسالی های اخیر در وضعیت گیاهان و درختان منطقه زاگرس اشاره کرد و بیان داشت: بحث حفاظت از جنگل و مراتع از اهداف منابع طبیعی است.

وی با اشاره به طرح پیشنهادی در جلسه مبنی بر ایجاد مرکز تحقیقات و ذخیره گاه ژنی در منطقه تاف، عنوان کرد: از این طرح استقبال می کنم اما با توجه به اینکه لرستان حدود شش سال است که دچار خشکسالی است منابع زیرزمینی استان فاقد آب هستند.

وی با اشاره به وضعیت درختان بلوط استان عنوان کرد: با توجه به اینکه گونه های درختی ریشه هایشان عمیق است با مشکل کم آبی مواجه شده اند.

رئیس سازمان منابع طبیعی، جنگلداری و آبخیزداری استان لرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 30 درصد درختان بلوط لرستان با مشکل مواجه هستند و اگر این خشکسالی سال دیگر هم ادامه داشته باشد 30 درصد پوشش گیاهی منطقه زاگرس نابود می شود.

کلانتری ادامه داد: هم اکنون درختان زالزالک و بلوط پهنه زاگرس خشک شده اند و به نوعی مریض هستند و گیاهی که مریض شده باشد استفاده از آن دیگر مفید نخواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه بزرگترین و بهترین سرمایه لرستان همین پوشش گیاهی است، بیان کرد: اگر در مناطقی که امکان بهره برداری از گونه ای وجود داشته باشد ما انجام کار تحقیقاتی در آنجا را می پذیریم. 

رئیس سازمان منابع طبیعی، جنگلداری و آبخیزداری استان لرستان از ستاد راهبردی گیاهان دارویی و طب سنتی استان خواست شرح خدمات گروه تحقیقاتی خود را برای کارشناسان منابع طبیعی بفرستند تا شرایط انجام کار تحقیقاتی را در منطقه تاف برای این گروه فراهم آورد.

بیشتر جنگلهای لرستان از نوع بلوط است، جنگلهای بلوط منطقه زاگرس نیز با تنوع اکوسیستمی، گونه ای و ژنتیکی دارای اهمیت خاصی از دیدگاه منطقه ای و جهانی هستند و توپوگرافی و شرایط اقلیمی منحصر به فرد و همچنین تنوع زیستی فوق العاده ای را در این ناحیه از ایران به وجود آوره اند.

در لرستان انتشار درختان بنه و بادام و همچنین بلوط و ارس بر اساس ارتفاع از سطح دریا تغییر می کند و در شرایط عادی، محیط زاگرس ابتدا جنگلهای بادام و بنه و سپس بلوط و در ارتفاعات فوقانی ارس رشد می کنند.

علاوه بر درختان یاد شده در غرب دره ها و کنار جویبارها و رودها، گیاهان و نباتات رطوبت پسندی چون بید، صنوبر و خرزهره دیده می شود.

دیگر انواع درختان جنگلی پهنه زاگرس در لرستان عبارتند از زالزالک، پسته وحشی، مازو، زیتون، گلابی وحشی، شن، تاک، ارجن، نارون، انجیر، گردو، انار، آلبالو وحشی، گیلاس وحشی، مو، زبان گنجشک، توت، کرنجیل، ون و ارغوان هستند.

غیر از درختان جنگلی، انواع نباتات دارویی و معطر مثل گل گاوزبان، خاکشیر، گل ختمی، آویشن، عناب، ترنجبین، هلیله ریحان، گل بنفشه، پر سیاوش، کاسنی، گل محمدی، گل سرخ، شقایق، بیدمشک، لاله، زنبق، شیرین بیان و نرگس نیز در استان می روید.

همچنین در این استان نباتات خوراکی چون پاقزان، پی نام، پیشوک، شنگ، زرشک، کنگر وحشی، ریواس، حاجی بیان، فرفیان، پونه و نعناع نیز به دست می آید.

پیش از این در جلسه روز گذشته ستاد راهبردی گیاهان دارویی و طب سنتی استان لرستان ایجاد مرکز تحقیقات و ذخیره گاه ژنی گیاهان دارویی در منطقه تاف این استان به تصویب رسیده بود.

کد خبر 940407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha