به گزارش خبرگزاری مهر، کشف ذرات سیستم دفاعی بدن که به ویروس HIV حمله می کنند می تواند در نهایت مسیر تولید واکسنی به منظور محافظت از انسانها در برابر این بیماری لاعلاج و عفونی را هموار سازد.
محققان با استفاده از فناوری جدیدی خون بیش از هزار و 800 مبتلا به ایدز که دارای دو ترکیب آنتی بادی خنثی کننده ویروس ایدز بودند را مورد بررسی قرار دادند. طی این بررسی ها قسمتی جدید از ویروسها که توسط آنتی بادی مورد هجوم قرار می گرفتند شناسایی شد که شناسایی این بخش می تواند روشی جدید را به منظور تولید واکسن ایدز ارائه کند.
از زمانی که اپیدمی ایدز در اوایل دهه 1980 آغاز شد بیش از 25 میلیون انسان در سرتاسر جهان در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست داده اند و سازمان بهداشت جهانی تعداد مبتلایان کنونی این بیماری را 33 میلیون نفر تخمین زده است. تا کنون درمان قطعی برای ایدز ارائه نشده است و تنها مخلوطی از انواع داروها می تواند ویروس بیماری را تحت کنترل داشته باشد.
در واقع تمامی تلاشهایی که تا کنون برای تولید درمان ایدز انجام گرفته اند با شکست مواجه شده اند و این شکستها ناشی از تغییر حالت مداوم ویروس است به شکلی که هر یک از مبتلایان توسط نسخه ای متفاوت از ویروس HIV آلوده می شوند که هر کدام واکنشهای متفاوتی نسبت به سیستم ایمنی بدن از خود نمایان می کنند.
به گفته محققان یافته جدید به صورت قطعی قادر به تولید واکسن ایدز نخواهد بود اما می تواند روشهای موثرتر و بهتری را برای تولید واکسن نمایان سازد. آزمایش بر روی خون بیماران نشان داد در حدود 10 درصد از افرادی که خون آنها مورد بررسی قرار گرفته است، واکنشهای قدرتمند آنتی بادی در برابر ویروس از خود نشان می دهند.
امید بر این است تا با استفاده از این آنتی بادی ها و حتی نمونه های قویتری ازآنها در بدن افراد دیگر بتوان به درمان بیماران پرداخت اما هدف نهایی محققان تولید واکسنی است که بتواند از آلودگی افراد جلوگیری کند.
بر اساس گزارش رویترز، دو آنتی بادی شناسایی شده با نامهای PG9 و G16 اولین پادتنهای HIV به شمار می روند که طی 10 سال مطالعه کشف شده اند. این پادتنها منطقه ای از ویروس را که برای آلوده سازی مورد استفاده قرار می گیرد مورد هجوم خود قرار می دهند.
نظر شما