به گزارش خبرگزاری مهر، محققان آژانس فضایی ایتالیا و موسسه ملی تحقیقات هسته ای در میلان با کمک تلسکوپ فضایی XMM-Newton توانستند این رصد مستقیم را انجام دهند.
ستاره ای که کوتوله سفید به دور آن می چرخد در کمتر از چند میلیون سال دیگر منفجر شده و به یک ابرنواختر تبدیل خواهد شد.
این رصدها نشان می دهد که این کوتوله سفید تفاوتهایی را با سایر کوتوله های سفید دارد به طوری که جرم این کوتوله دو برابر آن چیزی است که انتظار می رفت.
جرم بیشتر این اجرام آسمانی درحدود 6/0 جرم خورشید و ابعاد آنها در ابعاد زمین است. این درحالی است که جرم این کوتوله سفید در حدود دو برابر این استاندارد و قطر آن برابر با نصف قطر زمین است.
خصوصیت منحصر به فرد این کوتوله این است که با سرعتی که تاکنون هرگز مشاهده نشده بود دور خود می چرخد. زمان یک دور چرخش کامل این کوتوله به دور خودش تنها 13 ثانیه است.
براساس گزارش ساینس، ستاره شناسان ردپای این جرم آسمانی اسرار آمیز را از سال 1997 دنبال کرده اند. در سال 1997 این کوتوله سفید در حالی که پرتوهای "ایکس" تولید می کرد و در نزدیکی ستاره ای با شناسه HD 49798 می چرخید کشف شد.
اکنون این محققان به کمک حساسیت بالای دستگاههایی که روی تلسکوپ فضایی نیوتون نصب شده است موفق شدند برای اولین بار این جرم آسمانی را مستقیما رصد کنند.
نظر شما