۱۵ شهریور ۱۳۸۸، ۹:۳۹

از محل واگذاریها انجام می شود؛

اختصاص 23 هزار میلیارد تومان به تعاونیهای فراگیر ملی

اختصاص 23 هزار میلیارد تومان به تعاونیهای فراگیر ملی

معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون اعلام کرد 23 هزار میلیارد تومان تا پایان برنامه واگذاری سهام شرکتهای دولت مشمول اصل 44 برای ایجاد و توسعه تعاونیهای فراگیر ملی اختصاص می یابد.

منوچهر یزدانی در گفتگو با مهر گفت: همانطور که در بند ب سیاستهای اصل 44 قانون اساسی توسعه بخش تعاون در 11 راهبرد اصلی اعلام شد که طی آن تعاونیها باید بتوانند تا پایان سال 93 ( آخر برنامه پنجم) سهم خود را به 25 درصد افزایش دهند، این مهم باید در قوانین نیز عملیاتی شود.

معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون اظهارداشت: مردمی که ترجیح می دهند فعالیت اقتصادی خود را در قالب تعاونیها دنبال کنند باید بر اساس اصل 44 مورد تشویق قرار گیرند.

یزدانی در ادامه به تخفیفات مالیاتی، تعرفه ای، بیمه ای و یارانه های تولید برای فعالیت تعاونیها بر اساس اصل 44 اشاره کرد و بیان داشت: عرصه فعالیتهای تعاونی که در حال حاضر محدود است، باید باز شود.

وی ایجاد انعطاف در ساختار تعاونیها را بیان داشت و افزود: با وجود پیش بینی تنوع در اشکال جدید تعاونیها، جذب سرمایه گذاری بسیار مهم است به نحوی که باید سرمایه های خارجی نیز در توسعه تعاونیها جذب شوند که البته در حال حاضر محقق نشده است.

جذب سرمایه های خارجی

معاون وزیر تعاون جذب سرمایه های خارجی در بخش تعاون را در مقررات جدید یادآور شد و تاکید کرد: یکی دیگر از تاکیدات مهم بخش تعاون عدم مداخله دولت در  امور اجرایی و مدیریتی مربوط به تعاونی ها است.

یزدانی تصریح کرد: برخی از اشکال تعاونی در گرایشهایی مانند مصرف و مسکن دارای مشکلات مدیریتی هستند که باید حل شوند.

به گفته وی کل برنامه دولت در واگذاریها 100 هزار میلیارد تومان است که بر اساس اصل 44، سهم 30 درصدی تعاونیها از عواید حاصل از فروش در مجموع 30 هزار میلیارد تومان می شود که البته بخشی از این مبلغ به صورت سهام به 2 دهک پایین جامعه داده می شود.

معاون وزیر تعاون تاکید کرد: به صورت کلی غیر از پرداخت به دو دهک مورد نظر، حدود 23 هزار میلیارد تومان در مجموع باید به تعاونیها اختصاص یابد.

توسعه تعاونیهای فراگیر ملی

یزدانی ادامه داد: مبلغ یاد شده برای ایجاد و توسعه تعاونیهای فراگیر ملی بر اساس اصل 44 اختصاص داده می شود که طبق قانون 70 درصد از سهامداران آن از 3 دهک پایین جامعه هستند به نحوی که از این طریق سهم آورده آنها در اقتصاد تامین می شود.

وی ایجاد بانک توسعه تعاون را یکی از برنامه های اصلی دولت برای رفع مشکلات مالی تعاونیها اعلام کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه تاکنون به اندازه نیاز واقعی شبکه بانکی تسهیلات پرداخت نکرده است توسعه تعاونیهای اعتباری و مالی می تواند این مشکل را در تعاونی ها برطرف کند.

صندوق ضمانت سرمایه گذاری

معاون وزیر تعاون ایجاد صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون را نیز از مهم ترین تصمیمات اصل 44 برای حمایت از تعاونیها دانست و خاطر نشان کرد: تضمین تسهیلات از طریق این صندوق نیز زمینه ساز ورود مردم به عرصه فعالیتهای اقتصادی است.

به گزارش مهر، بر اساس برنامه واگذاریها سهم بخش تعاون از واگذاریهای صورت گرفته تا سالجاری، هزار و 440 میلیارد تومان است که قرار است با ابلاغ دولت به تعاونی ها پرداخت شود.

کد خبر 942154

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha