استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: لازم است وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیش از گذشته به معرفی چهره های درخشان فرهنگی بپردازد و معرفی آنها را در دروس دانشگاهی پررنگ تر کند.
محمدی ادامه داد: در حال حاضر دانشجویان رشته فلسفه آشنایی کافی سهرودی ندارند درحالیکه این فیلسوف از مهمترین و تاثیرگذارترین فلاسفه جهان به شمار می آید.
وی بیان کرد: شناخت سهروردی برای علاقمندان فلسفه و دانشجویان و محقق این رشته یک ضرورت است و نباید به گونه ای عمل شود که جای اندیشه های وی در دروس دانشگاهی خالی باشد.
آشنایی دانشجویان در دانشگاهها با تفکرات سهرودی کافی نیست
این استاد دانشگاه عنوان کرد: البته دانشجویان در دانشگاه به ویژه رشته فلسفه با تفکرات سهروردی تا حدی آشنا می شوند اما آشنایی آنها از نظر کمی کافی نیست.
محمدی اضافه کرد: همچنین لازم است آشنایی با تفکرات و اندیشه های سهروردی از نظر کیفی نیز مناسب باشد و تا حد ممکن در این زمینه به شناختی عمیق دست یابیم.
وی اضافه کرد: افزایش واحدهای سهرودی شناسی در رشته های مربوطه از راهکارهای افزایش آشنایی دانشجویان با این فیلسوف است.
وزارت ارشاد بیش از گذشته به معرفی شیخ اشراق توجه کند
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان کرد: افزایش تلاش وزارت علوم در معرفی بیشتر اندیشه های سهروردی، برای ارتقای آگاهی در خصوص این فیلسوف کافی نیست و باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بیش از گذشته به معرفی شیخ اشراق توجه کند.
وی ادامه داد: وزارت ارشاد وظایف فرهنگی مختلفی بر عهده دارد که معرفی چهره های فرهنگی از مهترین آنهاست.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: همچنین لازم است سایر مراکز فرهنگی ذیربط نیز به معرفی شیخ اشراق در سطح کشور توجه ویژه ای داشته باشند تا بتوانیم در این زمینه موفقتر از قبل عمل کنیم.
محمدی یادآور شد: البته صرف معرفی شیخ اشراق در کشور کافی نیست و باید این فلیسوف را به جهان نیز معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: در عین حال نباید از افزایش آشنایی با سایر چهره های تاثیرگذار فرهنگی و علمی غافل شویم زیرا در این زمینه وظیفه ما محدود به معرفی شیخ اشراق نمی شود.
نوشته های سهروردی سرشار از رمز و راز است
استاد دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان کرد: نوشته های سهرودی سرشاز از رمز و راز است که نظریه پردازی در خصوص سخنان رازگونه نیز نیازمند شواهد و دلایل متقن است.
محمدی بیان کرد: شاید به همین دلیل باشد که تعداد کل کتابهایی که تاکنون در خصوص سهرودی نوشته شده به 40 کتاب نیز نمی رسد درحالیکه در مورد حافظ شاید به اندازه یک کتابخانه بزرگ کتاب داشته باشیم.
این استاد فلسفه عنوان کرد: اگر سهروردی از سایر مشاهیر فرهنگی جهان بالاتر نباشد، پایینتر نیز نیست و با وجود عمر کوتاه خود یعنی 36 سال توانسته گنجینه ای تکرارنشدنی از خود باقی گذارد.
سهروردی عارفی گرانقدر است که دنیا مانند او را به خود ندیده است
محمدی در آخرین بخش سخنان خود نیز یادآور شد: سهروردی فیلسوف و عارفی گرانقدر است که دنیا دیگر مانند او را به خود ندیده و لازم است عرصه های فرهنگی ایران و جهان بیش از پیش و عمیقتر از قبل با این اندیشمند آشنا شوند و به جایگاه بسیار مهم سهروردی در فلسفه و عرفان واقف باشد.
کاظم محمدی سه کتاب در خصوص سهرودی تالیف کرده که عبارتند از: "هشت رساله سهروردی"، "سهروردی مفسر آیات نور" و "سهروردی دانای حکمت باستان".
نظر شما