به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، محمد بقایی ظهر یکشنبه در همایش اعضای شوراهای حل اختلاف ارومیه با بیان اینکه این میزان شامل 96 درصد از پروندههای وارده به دادگستری ارومیه را شامل می شود، افزود: مابقی پرونده های ورودی نیز تا پایان سال رسیدگی و مختومه می شود.
وی با بیان اینکه این شوراها با وجود نوپا بودن و نداشتن امکانات در بهترین صورت ارائه خدمت میکنند، بیان داشت: اعضای شوراهای حل اختلاف نباید فقط به سمت حل و فصل اختلافات حرکت کرده و به فکر رای نهایی باشند بلکه باید با صلح و سازش سعی در خاتمه دادن به پرونده داشته باشند.
بقایی گفت: در سال گذشته 227 هزار و 518 پرونده وارد دادگستریهای استان شده که از این مقدار 226 هزار و 17 مورد مختومه و 63 هزار و 205 پرونده به مصالحه انجامیده است.
مدیرکل دادگستری آذربایجان غربی گفت: 135 هزار پرونده ورودی به دستگاه قضایی استان از سال گذشته نیز با تعداد پرونده های ورودی امسال مورد رسیدگی و مختومه قرار گرفته است.
حجت الاسلام سید محمد موسوی خاطرنشان کرد: شوراهای حل اختلاف در بحث داوری و ایجاد صلح و سازش در بین طرفین دعوا باید در مسائل غنایی و الهی توجهی خاص داشته تا با ولایتمداری نسبت به ایجاد جامعهای سالم اقدام کنند.
وی با بیان اینکه نهادینه کردن فرهنگ صلح و سازش در بین جامعه توسط شوراهای حل اختلاف سبب ایجاد محیطی سالم برای زندگی اقوام مختلف در استان شده است، اضافه کرد: پیشرفتهای خوبی در نظام جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است ولی اگر خدامحوری را در امور خود بیشتر مدنظر داشتیم مطمئنا این پیشرفتها بیشمارتر میشد.
در ادامه منتخب شوراهای حل اختلاف آذربایجان غربی نیز گفت: تدوین اخطاریهها با بیدقتی و نداشتن آدرس دقیق آنها و یا خروج از حوزه ابلاغ و ارسال اخطاریهها به صورت دستی سبب افزایش مشکلات شوراها میشود.
عباس خورشیدی فر افزود: ارسال اخطاریهها به صورت دستی سبب ایجاد انتظار در بین طرفین برای در اختیار داشتن یک مامور در کنار خویش میشود در حالیکه در این صورت نیازمند خیل کثیری از ماموران برای خدمترسانی به آنها هستیم.
وی با بیان اینکه اخطاریهها برای کارکنان ادارات باید از طریق کارگزینی آنها ارسال شود، خواستار ارائه تسهیلات مسکن و پرداخت پاداش اعضای شوراهای حل اختلاف به صورت ماهانه شد.
نظر شما