۱۶ شهریور ۱۳۸۸، ۹:۲۸

کسایی زاده:

غیبت در مذاکرات نابوکو نگران کننده نیست

غیبت در مذاکرات نابوکو نگران کننده نیست

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز با بیان اینکه مسائل سیاسی مانع دعوت از ایران برای حضور در مذاکرات خط لوله نابوکو شده است، گفت: هیچ گونه نگرانی از غیبت در مذاکرات نابوکو نداریم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی صادرات گاز، سید رضا کسایی زاده در رابطه با غیبت ایران از مذاکرات خط لوله نابوکو، گفت: قرارداد امضا شده صرفاً بین 5 کشور انتقال دهنده و مصرف کننده گاز طبیعی است و در این قرارداد کشورهای تأمین کننده حضور ندارند.

وی با بیان اینکه در این طرح یک شرکت مشترک و 5 شرکت فرعی مسئولیت اجرا و انتقال گاز را عهده دار خواهند داشت، تصریح کرد: شرکت مشترک نقش یک شرکت مادر را دارد و شرکتهای فرعی در هر کشور به صورت محلی مسئولیت اجرا و انتقال گاز را عهده دار خواهند بود.

وی در مورد هزینه، زمان بهره برداری و نقش این خط لوله انتقال گاز توضیح داد: اجرای خط لوله نابوکو در صورت تامین مالی به حدود 8 میلیارد یورو سرمایه نیاز دارد که از سال 2011 عملیات اجرایی آن آغاز و پیش بینی می شود تا سال 2014 اولین فاز آن به بهره برداری برسد.

کسایی زاده با بیان اینکه ساخت این خط لوله انتقال گاز تا سال 2018 تکمیل خواهد شد، اظهار داشت: با ساخت این خط لوله سالیانه  31 میلیارد متر مکعب گاز منتقل می شود که که بخشی از آن در مسیرعبور مصرف و باقی مانده در هاب بوم گارتن اتریش تحویل خواهد شد.

مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز با اشاره به اینکه قرار است خط لوله نابوکو از کشورهای حاشیه دریای خزر، عراق و مصر تغذیه شود، بیان کرد: از این رو با توجه به شرایط فعلی و برنامه های توسعه ای کشورهای یاد شده عملاً پر کردن این خط در هاله ای از ابهام است.

به گفته این مقام مسئول آن چیزی که مانع دعوت رسمی ایران برای مذاکرات خط لوله نابوکو شد صرفاً مرتبط به مسائل سیاسی بوده و از این رو ایران مذاکرات خود را با خریداران بالقوه اروپایی شروع کرده است.

کسایی زاده تاکید کرد: دست اندرکاران خط لوله نابوکو منتظر فرصت مناسب برای مذاکره با ایران هستند.

وی با بیان اینکه هیچ نگرانی از غیبت در مذاکرات را نداریم، بیان کرد: در حال حاضر باید خط لوله نهم سراسری را به نتیجه برسانیم و آمادگی تحویل و فروش گاز در مرز ترکیه را برای مشتریان جدید فراهم کنیم.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به وجود منابع قابل توجه گاز طبیعی در کشور ترکمنستان گفت: ترکمنستان از توان بالقوه ای در این رابطه برخوردار است اما برای انتقال گاز خود به ترکمنستان با دو مشکل اساسی مواجه است.

وی با اشاره مشکلات ترکمنستان برای تامین منابع مالی توسعه میادین گازی خود، تبیین کرد: در بخش انتقال هم این کشور با مشکلاتی روبرو است.

کسایی زاده با بیان اینکه امکان انتقال گاز ترکمنستان از مسیر دریا امکان پذیر نیست، اظهار داشت: انتقال گاز از مسیر خشکی نیز با توجه به بعد مسافت می تواند به قیمت گاز لطمه بزند و به همین دلیل برای ترکمنستان صادرات گازانگیزه اقتصادی نخواهد داشت.

وی با اشاره به روابط قابل قبول اقتصادی ایران و ترکمنستان، بیان کرد: ایران آماده هرگونه همکاری در رابطه با ترانزیت و سوآپ گاز ترکمنستان است و هیچ گونه مانعی با توجه به زیر ساختهای موجود و در دست اقدام شبکه گاز کشور وجود ندارد.

کد خبر 942822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha