حجت الاسلام حسین نوبری در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: به دلیل کمبود روحانی، در برخی از مساجد آذربایجان شرقی نماز جماعت اقامه نمی شود و در 50 درصد آنها هم تنها یک وعده نماز جماعت برپاست.
وی با بیان اینکه در آذربایجان شرقی هفت هزار و 460 مسجد و 500 امامزاده و بقاع متبرکه وجود دارد، افزود: به دلیل کمبود امکانات مالی و محدودیت نیروی انسانی، 30 درصد این اماکن فعال نیستند.
نوبری عدم همکاری اوقاف با سازمان تبلیغات استان برای حل و فصل برخی مشکلات را رد کرد و افزود: اگر چنین ادعائی مطرح است افراد مدعی یک نامه نشان دهند که از ما برای رفع مشکلات مساجد درخواستی کرده اند و اجابت نکرده ایم اما ما چندین نامه نشان می دهیم که خواستار همکاری شده ایم و پاسخی دریافت نشده است.
نوبری در ادامه سخنان خود از کاهش اعتبارات مساجد در سال جاری انتقاد کرد و افزود: در سال جاری تنها یک چهارم بودجه سال پیش برای مساجد اختصاص یافته است.
مدیرکل اوقاف آذربایجان شرقی ادامه داد: با یک میلیارد تومان نمی توان هزینه های 630 مسجد موجود در تبریز را هم تامین کرد.
وی با بیان اینکه انجام فعالیتهای فرهنگی، تامین روحانی و البته تامین خادمان مساجد، نیازمند اعتبار به اندازه کافی است، یادآور شد: در این میان باید اشاره کرد که 70 درصد مساجد آذربایجان شرقی نیز نیازمند تعمیرات اساسی و بازسازی است که برای آنها بودجه ای جداگانه و کافی مورد نیاز است.
فعال نبودن برخی مساجد به دلیل تامین منابع مالی و نبود خادم است
نوبری با اشاره به شرایط حاضر، هرگونه انتقاد در خصوص عدم برپائی نماز جماعت و حتی بسته بودن درب مساجد در برخی ایام را وارد ندانست، افزود: مدیریت ارشد استان باید برای تامین هزینه های مساجد و کمبود اعتبار در سال جاری تمهیدات لازم را اتخاذ کند.
مدیرکل اوقاف آذربایجان شرقی با اشاره به انتقاد استاندار آذربایجان شرقی از باز نبودن برخی از مساجد استان در ایام نوروز و تعطیلات تابستان گفت: باز بودن مساجد نیازمند تامین خادم است و این اداره کل نیز به دلیل عدم تامین منابع مالی مورد نیاز، قادر به استخدام خادمان مورد نیاز مساجد نیست.
وی ادامه داد: اگر منابع مالی لازم تامین شود تمام مساجد استان به روی مردم باز خواهند بود وگرنه نمی شود بدون ارائه امکانات، انتظار دیگری داشت.
نوبری همچنین مشخص نبودن متولی اصلی مساجد را معضل اساسی کشور خواند و افزود: وجود چندین مرجع تصمیم گیر مانند هیئت امناء، انجمن اسلامی، پایگاه مقاومت، شورای حل اختلاف و چندین متولی دیگر باعث بروز اختلاف در مساجد شده و در برخی موارد منجر به تعطیلی این اماکن شده است.
مدیرکل اوقاف آذربایجان شرقی از ارائه طرحی به عنوان راهکار رفع این معضل در استان خبر داد و گفت: پیشنهاد کردیم که آقایان کسانی را به عنوان هیئت امناء انتخاب کنند که هم در پایگاه های مقاومت حضور داشته و هم عضو انجمنهای اسلامی مساجد باشند تا بدین ترتیب اختلافات موجود به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه تاکنون در 200 مسجد استان، اعضای انجمنها، هیئت امنا و شورای پایگاه های مقاومت یکی شده است، افزود: این راهکار در رفع مشکلات موجود در مساجد یاد شده بسیار مفید و موثر بوده است.
نوبری در بخش دیگری از سخنان خود از عملکرد مسئولان در احداث شهرکهای جدید نیز به شدت انتقاد کرد و افزود: از نظر قوانین شهرسازی باید در شهرکهای جدید، مکانی برای مساجد پیش بینی و احداث شود اما انبوه سازان با اتخاذ روشهای گوناگون این موارد را عملی نمی کنند.
وی دور زدن قانون در خصوص احداث مساجد در شهرکهای جدید را به شدت تقبیح کرد و ادامه داد: هم اکنون در نقشه شهرک های جدید، عنوان "مسجد" را حذف و از امکانی با عنوان "مجتمع فرهنگی - مذهبی" استفاده می کنند که راه را برای استفاده های مالی از این اماکن نیز باز کرده است.
به گفته وی، آقایان با هماهنگی برخی، مسجدی می سازند اما بقیه به اصطلاح مجتمع فرهنگی - مذهبی را مکانی برای کسب و کار و درآمد بیشتر خویش قرار می دهند که این برخلاف قانون و اخلاق است.
وی تاکید کرد: اداره کل اوقاف به عنوان متولی تامین سخت افزاری مساجد، به منظور حفظ حقوق این اماکن، اقدام به طرح شکایت در مراجع قانونی و تعطیلی مراکزی از این دست خواهد کرد.
نظر شما