به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان پلدختر، در این جلسه که دستگاه های مرتبط از جمله آب و فاضلاب، شرکت آب منطقه ای، محیط زیست، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان، فرمانداری، استانداری و شرکت نفت حضور داشتند ابعاد مختلف حوادث ترکیدگی لوله های نفت در منطقه مورد بررسی قرار گرفت.
رودخانه کشکان آلوده است
در این جلسه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر با تایید خسارات وارد شده به زمینهای کشاورزی منطقه، عنوان کرد: رودخانه کشکان در جریان ترکیدگی لوله های نفت اخیر آلوده شده است.
علی خادمی ادامه داد: مهمترین خسارات آلوده شدن کشکان به مدت یک هفته یا بیشتر مربوط به بافت شنی و تبخیر و تعریق بالا در شهرستان پلدختر است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه این رخداد در فصلی روی داده که یک پنجم اراضی زیر کشت بودند، ادامه داد: در این رابطه 800 نفر معترض هستند که ادعای خسارت کرده اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر افزود: در زمینه خسارات به باغات و اراضی این شهرستان و منطقه 300 هکتار باغ و مزرعه بررسی شده که پرونده آنها موجود است.
خادمی یادآور شد: در این راستا همچنین به روستاهای شمال پلدختر اعلام کرده ایم که وضعیت آب رودخانه کشکان آلوده است و از استفاده از آب این رودخانه خودداری کنند.
شرکت نفت به وعده ها عمل نمی کند
دهیار روستای جلگه خلج نیز در این رابطه اظهار داشت: شرکت نفت به وعده وعیدهای داده شده عمل نمی کند.
علی دریکوند افزود: با آزمایش آب آشامیدنی این روستا مشخص شد که این آب از نظر شیمایی و میکروبی آلوده است.
وی با تاکید بر اینکه باید فکری به حال مردم روستاهای در معرض خطر کرد تا مردم آن دچار بیماری نشده اند، عنوان کرد: آب آشامیدنی که به وسیله تانکر سیار برای اهالی تامین می شود پاسخگوی نیاز اهالی نیست.
مردم توان تامین آب بها را ندارند/ هر ظرف آب 500 تومان!
دهیار روستای جلگه خلج شهرستان پلدختر در ادامه به نکته عجیب دریافت پول برای تامین آب اشاره کرد و گفت: اکثر مردم منطقه تحت پوشش کمیته امداد هستند و توان پرداخت بهای آب تانکر سیار را ندارند.
دریکوند افزود: تانکر سیار بابت پرکردن یک تانکر کوچک 500 تومان و بابت یک ظرف 20 لیتری 50 تومان از اهالی روستا می گیرد.
این سخنان در حالی مطرح می شود که شرکت نفت مدعی شده بود که آب مردم روستاهای منطقه با هزینه این شرکت تامین می شود.
وی یادآور شد: اگر شرکت نفت قرارداد داشته که آب آشامیدنی روستاها را تامین کند و بهای آن را پرداخت کند، خریدن آب از تانکر سیار توسط اهالی روستا چه معنی دارد.
پرداخت خسارات کشاورزان تا شهریور ماه
قائم مقام مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در این جلسه با تایید برخی مباحث مطرح شده، عنوان کرد: عامل حادثه 11 تیرماه انتقال نفت از سرکان ماله کوه به افرینه بود که این عامل در حال حاضر حذف شده است.
عبدالباقی غفرانی عنوان کرد: این خط از سال 69 تا پنج سال پیش روزانه سه هزار بشکه نفت را منتقل می کرده است.
وی ادامه داد: برای اینکه این منطقه مرکز فعالیت نفتی باقی بماند و توسعه واحد رخ دهد تا شکوفایی منطقه را در پی داشته باشد شرکت نفت در سال 85 به دلایلی متوجه شد تعمیر مدام این خط صرفه اقتصادی ندارد و باید خط جدیدی در نظر گرفته و جایگزین خط موجود شود که احداث خط لوله "برداسپی" در دستور کار قرار گرفت.
قائم مقام مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ادامه داد: خط لوله انتقال نفت "برداسپی" در حال حاضر 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تقاطعی با رودخانه هم ندارد و همه مولفه های ایمنی نیز در آن رعایت شده است.
غفرانی یادآور شد: تلمبه خانه برداسپی حداقل تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به توقف انتقال نفت در یک مقطع زمانی در خطوط انتقال نفت سرکان مالکوه، بیان کرد: با توقف فعالیتهای سرکان ماله کوه روزانه 40 میلیون دلار درآمود کشور را متوقف کرده ایم.
قائم مقام مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به وضعیت پرداخت خسارات به کشاورزان منطقه، عنوان کرد: 519 مورد پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت و در یازدهم شهریور به تهران ارسال شده که تا پایان شهریور ماه خسارات کشاورزان که بالغ بر دو میلیارد و 200 میلیون ریال است پرداخت می شود.
غفرانی ادامه داد: همچنین مبلغ بیش از 13 میلیارد ریال برای تحویل اراضی و املاکی که از روستاییان در اختیار طرحها قرار گرفت پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: شرکت نفت خود را مجری اقداماتی که برای مردم اتفاق افتاده است می داند او اگر خسارتی در این راستا به هر کس وارد شود آن را پرداخت خواهد کرد.
از وقوع حوادث مشابه در منطقه جلوگیری شود
استاندار لرستان نیز در این جلسه در سخنانی عنوان کرد: آلودگی آب رودخانه کشکان در اثر ترکیدگی لوله نفت خساراتی به شیلات، باغات و محصولات منطقه وارد کرده است.
سیدحسین صابری ادامه داد: در این راستا 519 فقره پرونده با دو میلیارد و 189 میلیون ریال خسارات به واحد حقوقی شرکت نفت در تهران جهت تامین اعتبار ارسال شده که پرداخت خسارات زمان بر است.
وی ادامه داد: خسارات برآورد شده بر اساس کمیته سه نفره در بخش شیلات و کشاورزی حداکثر باید تا پنجم مهرماه سال جاری پرداخت شود.
استاندار لرستان با تاکید بر ضرورت جلوگیری از رخ دادن حوادث مشابه در منطقه، بیان داشت: باید از هر گونه نشتی خطوط انتقال نفت حتی با چهار شیفته کار کردن جلوگیری شود.
صابری با اشاره به زمان در نظر گرفته شده برای مکان یابی حفر چاه در منطقه، عنوان کرد: برای مکان یابی حفر چاه دو ماه در نظر گرفته شده است که به نظر برای انجام این کار دو روز هم کفایت می کرد.
مردم نباید پول آب را پرداخت کنند
وی با انتقاد از دریافت پول برای آب تانکر سیار از مردم، یادآور شد: اگر بهای آب آشامیدنی تامین شده توسط تانکر برای روستای جلگه خلج را باید شرکت نفت پرداخت کند پس نباید در این رابطه دیگر پولی از مردم دریافت شود.
استاندار لرستان تاکید کرد: برای تامین آب بلند مدت منطقه باید یک گروه کارشناسی متشکل از شبکه بهداشت و درمان، آب و فاضلاب روستایی و شهری، شرکت آب منطقه ای و فرمانداری تشکیل و ظرف 48 ساعت بررسی جامعی در این رابطه صورت گیرد.
وی ادامه داد: در این بررسی باید مشخص شود که آیا مصلحت بر این است که چاه حفر شود یا مجتمع آبرسانی کوثر فعال شود و در نهایت باید گزینه مقرون به صرفه از ابعاد مختلف را انتخاب کرد.
صابری خاطرنشان کرد: لازم بود در طول دو ماه گذشته با حضور کارشناسان به اتفاق از طول مسیر بازدید و مشکلات را از نزدیک مشاهده می کردم و راه حلهایی در این زمینه ارائه می شد.
وی خواستار نوسازی خطوط انتقال نفت آسیب دیده و فرسوده در منطقه شد و ابراز امیدواری کرد که مسائل و مشکلات کشاورزی و آب آشامیدنی مردم حل شود تا بتوان از نفت به عنوان یک نعمت خدادادی استفاده کرد.
استاندار لرستان با یادآوری اینکه هم اکنون 12 هزار بشکه نفت در روز از خطوط سرکان ماله کوه به پالایشگاه های کشور انتقال داده می شود، عنوان کرد: بسیاری از مقدمات ایجاد پالایشگاه در پلدختر انجام شده و انجام کار در این حوزه به بخش خصوصی واگذار شده است.
گلایه های استاندار لرستان از خبرگزاری مهر
این در حالیست که جلسه یاد شده که با توجه به بازتاب گزارشهای خبرگزاری مهر و پیگیری های این خبرگزاری تشکیل شد به محلی برای گلایه های استاندار لرستان و سرپرست فرمانداری از خبرگزاری مهر تبدیل شد.
استاندار لرستان با تاکید بر ضرورت دقت نظر خبرگزاری مهر در انتخاب تیترها، عنوان کرد: اگر خبرگزاری دیگری به جز خبرگزاری مهر اقدام به اینگونه تیتر زنی می کرد گلایه نمی کردم.
صابری خطاب به خبرنگار مهر گفت: یک بار به من استاندار زنگ می زدی و می گفتی به داد ملت برسید و کم کاری های احتمالی را تذکر می دادید.
وی بیان کرد: امانتداری در حرفه خبرنگاری به عنوان حرفه ای که مردم حرفتان را گوش می دهند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
با وجود اینکه جلسه برگزار شده در محل فرمانداری پلدختر فرصتی برای طرح گلایه های استاندار لرستان از خبرگزاری مهر شد اما این خبرگزاری همچنان امیدوار است مشکلات مردم روستاهای منطقه حل شود.
نظر شما