۲۰ شهریور ۱۳۸۸، ۱۲:۰۵

آتش نشانی هشدار داد:

استفاده از سیلندرهای گاز مایع قابل حمل برای سوخت خودرو خطرآفرین است

استفاده از سیلندرهای گاز مایع قابل حمل برای سوخت خودرو خطرآفرین است

دفتر تحقیق معاونت حفاظت و پیشگیری سازمان آتش‌نشانی تهران در مورد پیامدها و خطرات ناشی از استفاده از سیلندرهای گاز مایع قابل حمل 11 کیلویی برای سوخت خودرو هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر تحقیق معاونت حفاظت و پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اعلام کرد: به دنبال اجرای طرح هوشمند سوخت در کشور عرضه سوخت گاز مایع (LPG) به خودروهای شخصی قطع و این نوع سوخت فقط برای خودروهای عمومی مانند تاکسی‌ها قابل عرضه شد.

در این میان مالکان برخی خودروهای پرمصرف داخلی و خارجی که با صرف هزینه‌هایی اقدام به نصب کیت گاز مایع بر روی خودروی خود کرده‌اند با مشکلاتی مواجه می‌شوند و عده‌ای نیز به فکر راهکارهای غیر اصولی و ناایمن می‌افتند و از سیلندرهای گاز مایع قابل حمل 11 کیلویی که برای پخت و پز و بعضی مصارف صنعتی است استفاده می‌کنند.

این اقدام نه تنها میزان مصرف سوخت مایع را کاهش نمی دهد بلکه موارد نا ایمنی و خطر را تشدید می‌کند که ناشی از فقدان ملاحظات و پیش بینی‌های ایمنی و آتش‌نشانی است. لذا شاهد افزایش حوادث و آتش‌سوزی در اینگونه وسایل هستیم.

بر اساس این گزارش علل مختلفی که می‌تواند باعث بروز این نوع حوادث شود به شرح زیر است:

- انجام نشدن بازدید و تست‌های ایمنی و سلامت دوره‌ای از خودروها با کیت گاز مایع پس از قطع عرضه سوخت به آنها در جایگاه‌های سوخت گاز مایع.

- کنترل و نظارت نداشتن شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بر چگونگی نصب و راه‌اندازی کیت گاز مایع بر روی خودروها
نصب و راه‌اندازی کیت گاز مایع بر روی خودروها به دست اشخاص بدون صلاحیت و دانش فنی.

- منطبق نبودن وضعیت استقرار سیلندرهای گاز 11 کیلویی که باید به صورت ایستاده و عمودی قرار گیرند با سیلندرهای گاز مایع خودرو که باید وضعیتی افقی و خوابیده در صندوق عقب داشته باشد.

- فقدان شلنگ و اتصال (Connection) مناسب و ایمن و استفاده از شلنگ و اتصالات نا ایمن و ناسازگار با کیت گاز مایع.

- بروز نشتی گاز از اتصالات و ایجاد خطر در این سامانه بدلیل هر بار باز و بسته کردن سیلندر 11 کیلویی در صورتیکه در سامانه کیت گاز مایع سیلندر همیشه ثابت و در محل خود محکم مهار شده است.

- در سامانه کیت گاز مایع در صورت نشتی و تخلیه فشار از سامانه ایمنی آن، گاز از طریق شلنگ تهویه (Vent) به خارج از محیط صندوق عقب خودرو هدایت می‌شود. اما هنگام استفاده از گازمایع 11 کیلویی این گازها در فضای صندوق انباشته می‌شود و ایجاد خطر می‌کند.

- نظر به اینکه سیلندر گاز مایع 11 کیلویی برای مصارف خاص طراحی شده است در صورت بروز نشتی از شیر یا بدنه آنها می‌توان سریع آنها را به محیط باز و امن منتقل کرد اما هنگام استفاده در خودرو این امکان فراهم نیست و خطر آفرین خواهد بود.

- در روش سوخت گیری در جایگاه‌های سوخت گاز مایع همه مراحل تحت نظارت و کنترل است و در صورت مشاهده نا ایمنی در سامانه گاز مایع خودروها از عرضه سوخت به آن جلوگیری می‌شود که این نظارت و کنترل در روش کاربرد سیلندر گاز مایع صورت نمی گیرد.

- رعایت نکردن موارد ایمنی در جابجایی، نصب، وضعیت استقرار سیلندر و نحوه بهره برداری، ضریب ناایمنی را هنگام استفاده از سیلندر 11 کیلویی به مراتب افزایش داده است.

- بروز سریع و آسان نشتی گاز مایع 11 کیلویی هنگام تصادفات هر چند که در مقیاس کوچک باشند.

- فقدان شیر قطع کن خودکار در سامانه گاز مایع 11 کیلویی بر روی سیلندر و در نتیجه افزایش ضریب بروز خطر و نا ایمنی.

کد خبر 945252

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha