۲۱ شهریور ۱۳۸۸، ۱۵:۰۵

رئیس جهاد کشاورزی گیلان:

17 میلیون ریال در روش سنتی برای هر هکتار شالیزار هزینه می شود

17 میلیون ریال در روش سنتی برای هر هکتار شالیزار هزینه می شود

رشت - خبرگزاری مهر: اردشیر روحی گفت: در حال حاضر برای انجام عملیات کاشت، داشت و برداشت محصول برنج به روش سنتی بیش از 17 میلیون ریال در هر هکتار شالیزار هزینه می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اگر روش مکانیزاسیون پرورش برنج توسعه یابد این رقم به کمتر از نصف تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه در مرحله کاشت و برداشت برنج در استان به ترتیب 23 و 30 درصد به صورت مکانیزه انجام می شود، اظهار داشت: ماشینهای برداشت در اراضی سنتی نیز کاربرد داشته و تنها مختص اراضی شالیزاری تجهیز شده نیست.

روحی همچنین از بکارگیری دروگرو کمباین برای برداشت برنج در استان خبر داد و افزود: کمباینهای برنج یک هکتار شالیزار را در یک روز و نیم برداشت می کند.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا این کمباین به شلتوک آسیب نمی رساند، خاطرنشان کرد: کمباینهای قدیمی تا پنج درصد و کمباینهای جدید یک تا یک و نیم درصد به محصول خسارت می زنند.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان در ادامه به اصلاح ساختار کارخانجات شالیکوبی استان اشاره کرد و افزود: کارخانجات فرسوده 23 تا 25 برنج تولیدی گیلان را به ضایعات تبدیل می کند که معادل غذایی دو میلیون نفر جمعیت ایرانی است.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی براینکه در بازار به محصول فرآوری برنج در کارخانه های مدرن انگ برنج خارجی زده می شود، گفت: کارخانجات مدرن براساس نیاز بازار شلتوک را به برنج سفید تبدیل می کنند.

روحی تعداد کارخانجات شالیکوبی فعال گیلان را هزار و 500 واحد اعلام کرد و اظهار داشت: تاکنون 30 درصد از این کارخانجات به منظور کاهش هزینه کشاورزان و تولید محصول کیفی اصلاح شده اند.

وی در ادامه از صاحبان کارخانه های شالیکوبی خواست برای اصلاح ساختار کارخانجات خود هرچه سریعتر اقدام کنند زیرا ضایعات 25 درصدی برنج به هیچ وجه قابل قبول نیست.

کد خبر 945667

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha