به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب به کوشش بهروز ایمانی با حیطه موضوعی انسانشناسی و زیباییشناسی در ادبیات در پنج بخش از سوی مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری تهیه و تدوین شده است.
ایمانی به عنوان فردی که در تهیه و تدوین آثار مرحوم اوستا نقش بهسزایی دارد درباره محتوای کتاب گفت: محور پژوهش اوستا در این اثر انسان و شناخت اوست و در واقع اندیشههای وی در اینباره و محتوای اصلی کتاب، روش تحقیق در منطق زیبایی و انسانشناسی را شامل میشود.
وی با بیان اینکه دو بخش کتاب به تأویل و تفسیر دو نامدار پرداخته است افزود: اوستا در بخش تأویل و تفسیر داستان طوطی و بازرگان از "مثنوی معنوی" به رمزگشایی و شرح این قصه تمثیلی بر پایه انسانشناسی میپردازد و بخش پایانی اثر نیز درباره "در تأویل و شرح منطقالطیر عطار نیشابوری" است. در نگاه نویسنده، عطار در این منظومه سرگذشتی همه تمثیلی و استعاری از سیر و سفر خویش بازمیگوید.
ایمانی با یادآوری اینکه اثر آشفته بود و ناقص و اوستا فرصت نیافته بود تا آشفتگیها را سامان دهد و کاستیها را تکمیل کند گفت: تا حدّی که مقدور بود پراکندگیها و آشفتگیهای متن را مرتب اشتباهات را درست و نواقص را با استناد به منابع و مراجع مورد استفاده برطرف کردیم.
کتاب "روش تحقیق در منطق زیبایی و انسانشناسی" که دومین اثر مهرداد اوستا پس از چاپ کتاب "مهر و آتش" (رویارویی آیین میترایی و مزدیسانی در شاهنامه) است در پنج فصل به رشته تحریر درآمده است : انسانشناخت او، شناخت و یا علم، روش تحقیق در منطق توحید، موحّد و تعبیر این اصطلاحات در چشمانداز عرفان، تأویل و تفسیر داستان بازرگان و طوطی از مثنوی مولوی و تأویل و شرح منطقالطیر عطار نیشابوری .
"روش تحقیق در منطق زیبایی و انسانشناسی" در 1100 نسخه در قطع رقعی با 312 صفحه توسط انتشارات سوره مهر انتشار یافته است.
نظر شما