۲۲ شهریور ۱۳۸۸، ۱۰:۳۹

توسط محقق دانشگاه مازندران /

امکان طراحی الکترود آلی با استفاده از فناوری نانو در کشور فراهم شد

امکان طراحی الکترود آلی با استفاده از فناوری نانو در کشور فراهم شد

محقق دانشگاه مازندران با بهره گیری از تک ‌لایه های خودسامان توانستند امکان طراحی الکترودهای آلی را فراهم کنند که این الکترودها نقش مهمی در فناوری اطلاعات دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سحر رشید ندیمی از محققان این طرح هدف از این پژوهش را طراحی یک الکترود آلی با قابلیت کلیدزنی بر پایه تک‌ لایه های خودسامان ذکر کرد و گفت: مواد قابل کلیدزنی به موادی گفته می شود که تحت یک فرایند دوپینگ شیمیایی، الکتروشیمیایی یا الکتریکی قادر به نوسان بین دو حالت عایق و هادی باشند. این مواد در فناوری انتقال اطلاعات و کنترلهای اتوماتیک دارای اهمیت هستند.

وی ضخامت تک ‌لایه های خود سامان را حدود یک تا سه نانومتر است، افزود: تشکیل تک لایه های خودسامان (با ضخامت و ساختار مناسب) روی سطح الکترود موجب عایق شدن سطح می شود.

رشید ندیمی به جزئیات این پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: در این کار تحقیقاتی ابتدا تک لایه خودسامان در سطح الکترود طلا تشکیل شد. سپس الکترود پوشیده شده با تک‌‌ لایه‌ خودسامان در محلول "آنتراسن" در "تتراهیدروفوران" قرار داده شد و به دلیل تمایل آنتراسن به بافت آلی این ترکیب به داخل حفره ها و احتمالا بافت آلی نفوذ کرد و به عنوان یک نانو مدار مناسب و هدایت الکتریسیته از طریق پیوندهای π مزدوج موجب بازیابی رسانایی الکترود می شود.

وی اضافه کرد: در ادامه با قرار دادن این الکترود در حلال تتراهیدروفوران خالص، آنتراسن سطح الکترود را ترک می کند و الکترود دوباره به حالت عایق بازمی گردد. نوسان بین دو حالت عایق و هادی به دفعات با قرار دادن الکترود در محلول آنتراسن و حلال خالص قابل انجام است.

به گفته این پژوهشگر، استفاده از آنتراسن به دلیل ارزانی و فراوانی این ماده موجب برتری این پژوهش نسبت به موارد مشابه ای است که از نانو لوله های کربنی یا نانو ذرات فلزی (مانند طلا و پلاتین) به عنوان یک نانو مدار استفاده می شود.

کد خبر 945922

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha