حمیده چوبک در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین گفت: در پی راه اندازی پایگاه میراث فرهنگ و گردشگری، مطالعات اولیه درباره این بنای تاریخ طی یک سال گذشته صورت گرفته است و با آغاز اولین فصل کاوش، ویژگیهای تاریخی این قلعه طی دو ماه آینده بررسی می شود.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی منطقه تاریخی الموت در ادامه ضمن بیان ارشهای باستانی قلعه لمبسر اظهار داشت: این بنای تاریخی با هفت هکتار وسعت به عنوان دومین قلعه مهم منطقه الموت، محل سکونت زمستانی حکومت اسماعیلیان بود که بخشهایی از آثار تاریخی در این قلعه تاکنون باقی مانده است.
به گفته چوبک، برج و باروها، ورودی های شمالی و جنوبی، پله های دسترسی، مخازن آب و سکونتگاه ها ازجمله آثار تاریخی باقی مانده در قلعه لمبسر است که بعد از مطالعات و کاوشهای باستان شناسی با اختصاص اعتبارات ملی و استانی مرمت خواهد شد.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی منطقه تاریخی الموت افزود: کاوشهای باستان شناسی در منطقه الموت غربی با مرکزیت رازمیان به منظور توسعه و رونق گردشگری اجرا می شود که با توجه به آثار فرهنگی و باستانی و بافت معماری روستاها از مناطق مستعد استان قزوین در این زمینه به شمار می رود.
قلعه لمبسر بعد از دژ اصلی فرقه اسماعیلیان در روستای گازرخان از قرن پنجم هجری دومین مقر این فرقه بوده است که با حمله مهاجمان مغولی و فروپاشی قلعه اصلی ساکنان این قلعه تا مدتها مقاومت کردند.
نظر شما