به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه هیئت دولت که یکشنبه شب به ریاست دکتر محمود احمدی نژاد تشکیل شد، تعدادی از احکام برنامه پنجم پیشرفت و عدالت مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر به تایید هیئت وزیران رسید.
قسام حسینی معاون برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفته است: اقتصاد ایران بر اساس برنامه پنجم توسعه در سالهای 1389 تا 1393 از میانگین نرخ رشد اقتصادی 8 درصدی برخوردار خواهد شد.
حسینی ، رویکردهای اصلی برنامه پنجم توسعه را در بخش اقتصادی ، افزایش نقش آفرینی بخش خصوصی در اقتصاد ملی ، افزایش سهم بخش تعاون به 25 درصد کل فعالیتهای اقتصادی و اجرای سیاستهای انگیزشی و حمایتی دولت از بخش های غیردولتی دانسته و افزوده است : در بخش شاخص های کمی و کلان اقتصادی پیش بینی شده است در برنامه پنجم ، سالانه به طور متوسط 990 هزار شغل جدید ایجاد شود و نرخ بیکاری که در حال حاضر 11 درصد است در پایان برنامه به 7 درصد کاهش یابد.
معاون برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری ادامه داده است: متوسط نرخ رشد اقتصادی در برنامه پنجم توسعه 8 درصد پیش بینی شده که در سال اول نرخ رشد 7 درصد و در سال پایانی برنامه به 9.25 درصد خواهد رسید.
همچنین اساس جدیدترین تصمیمات درباره لایحه برنامه پنجم توسعه، حساب ذخیره ارزی از ابتدای سال 89 به جای انحلال، تغییر کارکرد خواهد داد.
این در حالی است که پیش از این مقرر شده بود با تشکیل صندوق توسعه ملی، حساب ذخیره ارزی از ابتدای سال 89 منحل شود.
بر اساس این تصمیم، با تغییر کارکرد حساب ذخیره ارزی در برنامه پنجم توسعه، منابع این حساب صرفا برای جلوگیری از شوکهای درآمدی نفتی و جلوگیری از نوسان در اقتصاد ملی هزینه خواهد شد.
براساس سیاستهای کلی برنامه پنجم که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده، مقرر شده است: از ابتدای سال 89 با ایجاد صندوق توسعه ملی، 20 درصد درآمد سالانه از محل فروش نفت و گاز به این صندوق واریز شود.
برهمین اساس، منابع واریزی به صندوق توسعه ملی صرفا به بخش تعاونی و غیر دولتی اختصاص خواهد یافت. به عبارت دیگر، دولت از منابع این صندوق حق برداشت نخواهد داشت، این در حالی است که براساس قانون، دولت و بخش خصوصی حق استفاده از حساب ذخیره ارزی را داشته اند.
همچنین گزارش دیگری حاکی از آن است که قیمت فروش هر بشکه نفت خام در برنامه پنجم توسعه 65 دلار پیش بینی خواهد شد.
به گزارش مهر، رشد اقتصادی 8 درصدی، نرخ بیکاری 7 درصدی و رشد 2.7 درصدی بهره وری در برنامه پنجم در نظر گرفته شده است.
گفتنی است، امسال سال پایانی اجرای برنامه چهارم توسعه است و قرار است برنامه پنجم از ابتدای سال 89 اجرایی شود.
نظر شما