۲۳ تیر ۱۳۸۳، ۱۴:۵۰

صبح امروز در دانشگاه تهران طي يك پايان نامه دكتري فلسفه

آراء جورج ادوارد مور درباره شهود اخلاقي مورد نقد و بررسي قرار گرفت

علي اكبر عبدل آبادي دانشجوي رشته فلسفه غرب دانشگاه تهران صبح امروز در تالار كمال دانشكده ادبيات دانشگاه تهران از پايان نامه خود كه " كاوشي در آراء شهود گرايي اخلاقي جورج ادوارد مور و لوازم معرفت شناختي آن " نام داشت دفاع كرد .

به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه خبرگزاري "مهر"، دكتر محسن جهانگيري استاد راهنماي اين پايان نامه در ابتداي جلسه ضمن معرفي هيات داوري كه از دكتر نصرالله حكمت و دكتر عبدالرزاق حسمامي فر( استادان داور)، دكتر رضا داوري اردكاني و دكتر مهدي قوام صفري ( استادان مشاور) تشكيل شده بود از دانشجوي ياد شده خواست كه گزارشي از رساله خود را عرضه كند . 

عبدل آبادي  ضمن تشكر از هيات داوري و همچنين دكتر محمود خاتمي كه در آغاز كار به عنوان استاد مشاور اين پايان نامه انتخاب شده بود و به علت استفاده از فرصت مطالعاتي به خارج از كشور سفر كرده بود گزارش خود را با ذكر چند نكته مقدماتي در باب روش، رويكرد، و مباحث رساله آغاز كرد .

وي گفت : در ميان انواع رويكردي كه مي توان به مباحث اخلاقي داشت من رويكرد تحليلي - انتقادي را انتخاب كردم و در طول تحقيق سعي فراواني كردم كه از اين رويكرد عدول نكنم . همچنين از ميان مباحث متعددي كه مي توان نسبت به فلسفه اخلاق داشت من كار خود را محدود به بحث معرفت شناسي كرده ام . پايان نامه من داراي هشت فصل است كه فصل اول آن كه صبغه تاريخي دارد طولاني ترين فصل رساله به شمار مي رود و خود داراي شش بخش فرعي است . در بخش هاي ششگانه فصل اول آراء و نظرات افلاطونيان كيمبريج، ريچارد پرايس، توماس ريد، هاچسون، هنري سيجويك و ... در باب " شهود" (intution) را به تفصيل بيان كرده ام .

عبدل آبادي افزود : در فصول بعدي رساله به مباحثي همچون حس ظاهر، حس باطن، شهود و معناي چهارگانه آن و تفاوت آن با حس ظاهر و باطن پرداخته و متذكر شد كه در ادامه رساله فقط به دو معنا از معاني چهارگانه شهود كه مد نظر " مور" بوده توجه كرده و پس از توصيف معناي " شهود"   از روي آثار اصلي مور ، يعني " اخلاق " ، و " مباني اخلاق" و آثار شارحان و منتقدان مور در فصلهاي دوم تا هفتم  آراي وي را در فصل پاياني رساله (هشتم ) مورد نقد و بررسي قرار داده و لوازم معرفت شناختي آراي وي را استخراج كرده است .

دكتر محسن جهانگيري به دليل كمبود وقت ، گزارش دانشجو كه هنوز ادامه داشت كافي دانسته و از استادان داور خواست كه نظرات خود را بيان كنند .

دكتر نصرالله حكمت و دكتر حسامي فر ضمن تمجيد از روشمندي و دقت نظر اعمال شده در پايان نامه ياد شده چند نكته مختصر را متذكر شدند كه دانشجوي ياد شده ضمن پذيرش كليات اين اشكالات ، بدانها پاسخ گفت .

دكتر مهدي قوام صفري و دكتر رضا داوري كه استادان مشاور اين پايان نامه بودند نيز ضمن پرسش از دانشجو انتقاداتي را مطرح كردند كه عبدل آبادي بدانها پاسخ گفت و متذكر شد كه توصيه ها و اصلاحات دكتر داوري را در تكميل پايان نامه خود به كار خواهد گرفت .

پس از طرح مباحث هيات داوران و پاسخ هاي دانشجو، هيات داوران به شور نشسته و پس از تبادل نظر اين پايان نامه را با درجه عالي و نمره 19 پذيرفتند .

گفتني است كه استقبال دانشجويان و علاقمندان مباحث فلسفي به موضوع اين رساله ( فلسفه اخلاق) به حدي بود كه دكتر جهانگيري از اين استقبال اظهار شگفتي كرده و متذكر شد محل برگزاري جلسه ( تالار كمال دانشكده ادبيات دانشگاه تهران) كمتر با چنين استقبالي رو به رو شده است و اين ناشي از اهميت موضوع اين پايان نامه است .
کد خبر 94869

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha