به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مجتبی موسوی پیش از ظهر پنج شنبه در جریان بازدید از این کاروانسرا، اعتبار هزینه شده جهت بهره برداری از این بنای تاریخی را 107 میلیون ریال ذکر کرد و افزود: از جمله فضاهای معماری این بنا می توان به 27 اتاق، شترخان و دو ایوان که به صورت قرینه کار شده است اشاره کرد.
وی اضافه کرد: کاروانسرای سرایان در جنوب شرق سرایان و در بافت قدیمی این شهرستان در مجموعه کامل فضای برجسته شهری قدیم شامل مسجد، آب انبار، حمام و کاروانسرا واقع شده است.
موسوی عنوان کرد: از جمله اقدامات مرمتی صورت گرفته روی آن می توان به خاکبرداری و آوار برداری داخل بنا، بلوکاژ و آجر فرش کف اتاقها و راهروها، سفید کاری کامل فضای سرپوشیده، کف سازی و سنگ فرش کف حیاط، حجره های داخلی بنا، خاکبرداری پشت بام و بام سازی مجدد، مرمت نمای بازار و حجره های متصل به کاروانسرا، اجرای سیستم روشنایی و نورپردازی و... اشاه کرد.
به گفته وی از ویژگی های بارز این بنا تزئینات آجری با نقوش هندسی کاربندی با شمسه های 10 و12 پر و حاشیه های تویزه های ایوان ورودی با آجر و نقوش حصیری است.
موسوی ادامه داد: کاروانسرای سرایان از جاذبه های مهم گردشگری این شهرستان است که در حال حاضر به عنوان موزه اشیای مردم شناسی، مرکز آموزش هنرهای سنتی و صنایع دستی و دفتر نمایندگی شهرستان به بهره برداری رسیده است.
مسئول نمایندگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان در پایان یادآور شد: کاروانسرای سرایان که قدمت آن به دوره صفوی می رسد در سال 1382 با شماره 8733 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما