به گزارش خبرگزاری مهر، محققان کالج پزشکی ایالت پن در تحقیقات خود نشان دادند که سلولهای بنیادی در بروز سرطان کبد نقش دارند.
در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "ما با انجام آزمایشاتی بر روی موشها موفق شدیم بیماریهای مزمن کبدی را برای رصد توسعه تومورها در این موشها ایجاد کنیم. هدف اصلی ما دیدن فرایندی بود که در طول آن سلولهای بنیادی به صورت غیر کنترل شده تکثیر می شوند. این تکثیر کنترل نشده زمانی رخ می دهد که کبد به صورت مزمن بیمار باشد."
این محققان در بررسیهای خود کشف کردند که برخی از سلولهای بنیادی کبد مستعد ایجاد سرطان هستند حتی اگر تا پیش از آن در موش هیچ توموری وجود نداشته باشد.
به این ترتیب این محققان موفق شدند این سلولهای بیمار را پیش از آنکه بتوانند تومورها را بسازند جدا و از کبد خارج کنند.
به گفته این پژوهشگران، کبد تنها عضو بدن است که به خاطر وجود سلولهای بنیادی می تواند خود را ترمیم کند اما زمانی که کبد به صورت مزمن بیمار می شود، سلولهای بنیادی نیز بیمار شده و به این ترتیب می توانند تومورها را ایجاد کنند. به همین دلیل بیماریهای مزمن کبدی نقش فعال کننده در بروز سرطان را دارند.
براساس گزارش مجله Stem Cells، جداسازی سلولهای بنیادی بیمار پیش از آنکه منجر به ایجاد تومور شوند می تواند به عنوان یک استراتژی درمانی جدید در مبارزه با سرطان کبد در افرادی که از بیماریهای مزمن کبدی رنج می برند مفید باشد.
نظر شما