یعقوب توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: جهتگیری جدید ما در تالیف کتابهای تاریخ، حرکت به سمت تمدن و فرهنگ ایرانی است چرا که هر چه تا به امروز در کتابهای تاریخ نگاشته شده آمد و رفت پادشاهان و جنگهای آنها بوده و دانش آموزان مجبور بودند تنها نام آنها را حفظ کنند.
بیش از این توکلی عنوان کرده بود که تغییرات جدید در کتب تاریخ مقاطع راهنمایی و متوسطه ایجاد می شود و در این تغییرات تاریخ نگاریهای نظامی و پادشاهان از کتب تاریخ این مقاطع تحصیلی حذف می شود.
رئیس شورای برنامه ریزی گروه تاریخ سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: به همین دلیل می خواهیم تحولات فرهنگی را نیز وارد کتابهای درسی کنیم تا دانش آموزان با چهره های فرهنگی و علمی نیز آشنا شوند و قصد نداریم نام پادشاهان را از کتابهای تاریخ حذف کنیم.
توکلی در این باره مثالی زد و گفت: به طور مثال اگر همیشه نام هولاکوخان را در تاریخ آورده ایم حالا قصد داریم اقدامات خواجه نصیر الدین طوسی و دانشمندان همان دوران را نیز در کنار آنها بیاوریم.
رئیس شورای برنامه ریزی گروه تاریخ سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه حتی یک جمله برخلاف تفاهم عمومی و سیاست سازمان پژوهش و برنامه ریزی به زبان نیاورده است ادامه داد: ما قصد داریم کتابهای تاریخ را به سمت تمدنی و فرهنگی ببریم.
به نحوی ما به نگارش کنونی کتابهای تاریخ انتقاد داریم چون نیاز نیست که دانش آموزان با برخی از پادشاهان آشنا شوند |
یعقوب توکلی |
توکلی در پاسخ به این سئوال که آیا پادشاهان تمدن ساز محسوب نمی شوند، گفت: بله! پادشاهان نیز تمدن ساز بوده اند همچون دوره صفویه. اما به طور مثال ما می خواهیم عنوان کنیم که در کنار سلطان محمود غزنوی شخصیتهای تاریخی همچون فردوسی نیز وجود داشتند.
رئیس شورای برنامه ریزی گروه تاریخ سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: به نحوی ما به نگارش کنونی کتابهای تاریخ انتقاد داریم چون نیاز نیست که دانش آموزان با برخی از پادشاهان آشنا شوند.
نظر شما