به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، عباسعلی مطلبی صبح پنجشنبه در نشست خبری گفت: پس از مشاهده پدیده کشند قرمز در آبهای خلیج فارس موضوع مقابله با این پدیده به طور جدی در دستور کار دولت قرار گرفت و رئیس جمهوری گزارش ماهیانه را به دقت مطالعه و پی گیری می کردند.
وی بیان کرد: 40 میلیارد ریال جهت مقابله با این پدیده در دولت مصوب شد که در مرحله مبادله موافقت نامه است و هنوز این مبلغ پرداخت نشده است.
وی افزود: شش میلیارد ریال جهت جلوگیری از ورود آب و فاضلاب شهری در اختیار شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در نظر گرفته شده است و بقیه اعتبار توسط استانداری های استانهای جنوبی و موسسه تحقیقات شیلات ایران مدیریت می شود.
به گفته وی، تحقیقات محققان نشان داد که پدیده شکوفایی جلبکی هیچگونه اثر سمی بر روی آبزیان نداشته است، حتی در بررسی های انجام شده بر روی آبزیانی که بر اثر این پدیده تلف شده اند نشانی از هیچگونه سمی مشاهده نشد.
مطلبی خاطرنشان کرد: حتی در بررسی های مختلف عصاره جلبکها را به حیوانات و برخی گونه های دو کفه ای حساس مانند صدفها تزریق شد که ثابت کرد پدیده شکوفایی جلبکی در آبهای خلیج فارس و دریای عمان غیر سمی است حتی مراجع علمی، بهداشتی و غذایی کشورهای کره جنوبی، ژاپن و مالزی این موضوع را تایید کرده اند.
مطلبی مصرف آبزیان سالم و زنده این مناطق را فاقد هرگونه مشکلی اعلام کرد و افزود: موسسه تحقیقات شیلات از بهمن ماه سال گذشته مسئولیت مستقیم تحقیق و مطالعه و سایر اقدامات با کشند قرمز را به عهده گرفت و اقدامات و برنامه های گسترده را انجام داده است.
به گفته وی، خاک رس زرد که در منطقه حاجی آباد هرمزگان وجود دارد که برای شکستن توده های متراکم کشند قرمز در شرایط اضطراری و با استفاده از هواپیماهای سمپاش در برنامه های ضربتی و کوتاه مدت بود به اجرا درآمد.
نظر شما