۳ مهر ۱۳۸۸، ۱۲:۲۳

کریمی:

اراضی کشاورزی مازندران به 2.5 میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد

اراضی کشاورزی مازندران به 2.5 میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد

ساری - خبرگزاری مهر: استاندار مازندران با اشاره به اینکه ظرفیت فعلی منابع آب سدهای استان، 100 میلیون مترمکعب است نیاز آبی سالانه اراضی کشاورزی مازندران را 2.5 میلیارد متر مکعب عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در نکا، سیدمحمد کریمی در مراسم عملیات انحراف سد گلورد نکا افزود: هم اکنون 9 سد در استان در حال ساخت بوده است.

وی خاطرنشان کرد: احداث سد البرز در منطقه لفور سوادکوه به اتمام رسیده و در سفر آتی رئیس جمهور به مازندران به بهره برداری خواهد رسید.

استاندار مازندران با اشاره به عدم استفاده صحیح برای مهار آبهای سطحی در استان تصریح کرد: در صورتی که نعمت آب و باران در مازندران به درستی مهار شود از هدر رفت منابع آب جلوگیری می شود.
 
کریمی با بیان اینکه مازندران سالانه دو میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی نیاز دارد، یادآور شد: احیا انهار، آبندانها، جذب توریست و ایجاد اشتغال، جلوگیری از طغیان رودخانه و ایجاد سیلاب از جمله اهداف ایجاد سد در مازندران بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: ایران از کشورهای خشک دنیا بوده که با وجود بارش 750 تا هزار و 200 میلیمتری سالانه در مازندران در مقابل 100 تا 120 میلیمتر باران مناطق کویری در زمره کشورهای خشک دنیا است که باید با برنامه ریزی مناسب این کمبود آب جبران شود.

مدیرعامل آب منطقه ای مازندران نیز در سخنانی گفت: این سد با توجه به مطالعات انجام شده و تعیین مکان مناسب برای اجرا، در روستای گلورد نکا عملیاتی شده که با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی، نوع آن سد سنگریزه ای با رویه بتنی بوده که از ابتدای سال 88 به پیمانکار واگذار شده است.

عزیزالله واحد افزود: این سد برای احداث بر روی رودخانه نکا رود و در ارتفاع 640 متری از سطح آبهای آزاد واقع شده است.

واحد با برشمردن اهداف بلند این طرح در منطقه اظهار داشت: با افتتاح و بهره برداری این طرح آب زراعی 30 هزار هکتار از اراضی دشت نکا و بهشهر تامین خواهد شد.

وی همچنین ادامه داد: کاهش خسارتهای ناشی از سیلاب، جذب توریست، پرورش آبزیان، حفظ محیط زیست، ایجاد اشتغال و ساخت نیروگاه از دیگر اهداف ساخت این سد است.

واحد در خصوص اعتبارات این سد نیز اظهار داشت: برای سال جاری سد گلورد مبلغ 11 میلیارد و 250 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است که در مجموع این سد نیازمند 180 میلیارد تومان اعتبار است که با تزریق این اعتبارات در زمان مناسب این سد تا چهار سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

کد خبر 952216

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha