به گزارش خبرنگار مهر، این اجلاس بینالمللی از 13 تا 16 سپتامبر امسال و با حضور 29 پژوهشگر ایرانی عرصه علوم کتابداری و اطلاعرسانی و نیز علمسنجی برگزار شد. ایران به لحاظ کمی و تعدد افراد شرکتکننده بعد از کشور میزبان و هند، سومین کشور حاضر در این اجلاس بود.
حمیده احتشام و علی عظیمی مقالهای مشترک درباره مطالعات جدید علوم کتابداری در زمینه یافتههای جدید رشته دندانپزشکی ارائه کردند. فریده دانش، امیرحسین عبدالمجیدی، علیرضا رحیمی و فاطمه بابایی (همگی از دانشگاه اصفهان) نیز در یک مقاله مشترک یافتههای جدیدشان را درخصوص علمسنجی در رشته شیمی ارائه کردند. مریم صابری، امیرحسین عبدالمجیدی و مینا افشار نیز خلاصه مطالعاتشان را درباره تحلیلهای جدید علمسنجی ارائه کردند.
نرگس راوانزندی، محمود داورپناه و رحمتالله فتاحی هم با ارائه مقالهای، به بررسی وضعیت مطالعات صورت گرفته در زمینه علم سنجی در ایران (از سال 2001 تا 2005) پرداختند. همچنین امیررضا اصنافی، مریم پاکدامن نائینی و فرشید دانش به ارائه مقالهای درباره مطالعات علمی کتابخانهای و تاثیر آن بر ارتقاء جایگاه مطالعات ایرانیها در تمامی زمینهها پرداختند. زهرا شامی و سحر بیگلو نیز در مقالهای تحلیلهای ادبی استخراج شده از مطالعات صورت گرفته در علوم دقیقه را مورد بررسی قرار دادند.
امیرحسین عبدالمجیدی، مینا افشار، زهرا حکیمی، اعظم مجیدفرد، فرشید دانش، فرامرز سهیلی، راضیه زاهدی، نیره سلیمانزاده، محمد حسنزاده، حمزهعلی نورمحمدی، عبدالرضا نوروزیچکولی، لیلا چهرهنگار، فائزه مصرینژاد، فرامرز سهیلی، فریده عصاره و مهری شهبازی نیز در مقالاتی جداگانه به بررسی وضعیت علوم کتابداری و علمسنجی در ایران پرداختند.
در اول ژانویه سال 2000 شبکهای علمی تحت عنوان مرکز همکاریهای تحقیقاتی بین کشورها (کولنت) در برلین آلمان تشکیل شد. این شبکه در حال حاضر با پژوهشگران برجستهای از کشورهای آسیایی، اروپایی و امریکایی فعالیت دارد. چندی پیش پیشنهاد میزبانی ایران در اجلاس سال 2011 پذیرفته شد و قرار است این اجلاس در مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری در شیراز برگزار شود. هندوستان نیز میزبان اجلاس سال 2010 است.
نظر شما